COA: "Hoge instroom vreemdelingen zorgt voor uitzonderlijke situatie"

31/03/2008 11:56

Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers

Naar aanleiding van de verhoogde instroom van vreemdelingen die vorige week op gang kwam heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers snel een aantal alternatieve locaties in gereedheid moeten brengen om mensen op te vangen.

Algemeen Directeur COA Nurten Albayrak- Temur: "Ook onze organisatie werd vorige week geconfronteerd met een plotselinge verhoogde instroom. Het is echter onze verantwoordelijkheid en ons werk om deze mensen onderdak te bieden. Ook in deze uitzonderlijke situatie. Ik wil benadrukken dat wij ons terdege bewust zijn van het feit dat de communicatie met gemeenten niet verloopt zoals zij dit van ons zijn gewend. Er is echter sprake van een acute behoefte aan opvangplaatsen. Deze week hoop ik zelf met de verschillende partijen te overleggen."

Het COA ging vorige week overeenkomsten aan met een aantal exploitanten van recreatieparken om snel opvang te kunnen bieden. Deze partijen beschikken over de nodige vergunningen om logies te bieden. Het COA beoogt niet om de locaties in te richten als regulier permanent asielzoekerscentrum. De overeenkomsten zijn voor maximaal een half jaar.

De groep die nu in allerijl moet worden opgevangen zijn officieel nog geen asielzoekers. Het gaat om vreemdelingen die in afwachting zijn van hun asielaanvraag.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /