Inspiratiepost.nl van start

31/03/2008 12:04

Buyways B.V.

Verrassende nieuwe inspiratiesite klaar om ontdekt te worden

Vanaf 31 maart is de website inspiratiepost online. Bedoeld voor dertigers en veertigers op zoek naar nieuwe prikkels. Een generatie die gewend is werk en gezin, vrienden en familie, persoonlijke ontwikkeling en vrije tijd doorlopend te combineren. Inspiratiepost biedt hen een constante bron van inspiratie in de vorm van zelftests, interviews, artikelen en actie in de vier inspiratiedomeinen Mensen, Dingen, Belevenissen en Kennis. Gebruikers kunnen hun testresultaten en keuze aan artikelen verzamelen in een eigen omgeving, Mijn inspiratiepost.

Initiatiefneemster is organisatiepsycholoog Gerdy Geersing. Zij vult met de site in wat ze - zelf op zoek naar nieuwe inspiratie- miste in het huidige aanbod van loopbaandienstverlening. Hierin ontbreekt meestal de link naar genoemde 'moderne leefstijl' van haar generatie en de behoefte (en het vermogen) om inspiratiemomenten overal vandaan te kunnen plukken.

Tijdsgeest
Gerdy Geersing: "Mensen van mijn generatie zijn allerlei dingen tegelijk. Werknemer, vader, ondernemer, muziekliefhebber, noem maar op. Ze switchen moeiteloos tussen de ene en de andere rol, daartoe in staat gesteld door draadloos internet en hun Black Berry. Ook hun inspiratie, nieuwe ideeën plukken ze overal vandaan. Ik merkte dat toen ik zelf op zoek ging naar hernieuwde inspiratie, een nieuwe richting voor mezelf. Ik zocht vooral naar nieuwe prikkels buiten mijn vakgebied. Voor mij dus geen loopbaantraining of persoonlijke coaching, maar veel lezen (boeken, kranten en tijdschriften), kijken (films, tentoonstellingen) en surfen op internet, op zoek naar ideeën.

Positieve prikkels
Toen kreeg ik een idee: Ik zou het thema 'talent' op een andere, meer creatieve en toegepaste (praktische) manier gaan toepassen. Anders dan ik tot nu toe gedaan had in mijn advieswerk. Daar hebben mensen tegenwoordig behoefte aan! Daarbij wilde ik me op een groter publiek richten en qua aanpak wat 'buiten de gebaande paden' gaan. En zo ontstond Inspiratiepost! De website die ik zelf graag had willen bezoeken tijdens mijn eigen zoektocht naar nieuwe inspiratie, maar die niet bestond: een gat om in te springen! Ik heb Inspiratiepost dus uiteindelijk voor mezelf gemaakt. Voor mezelf... en voor al die generatiegenoten die net als ik constant op zoek zijn naar nieuwe, positieve prikkels."

De website Inspiratiepost biedt mensen de geschikte omgeving om die nieuwe prikkels te verzamelen. "Hier kunnen mensen zelf, vanuit hun eigen wensen en behoeftes, op een positieve manier aan de slag met hun talenten," aldus Gerdy Geersing.

Cross-over
In inspiratiepost combineert Gerdy Geersing dus de kennis en ervaring uit haar werk als organisatiepsycholoog met haar eigen behoefte aan positieve informatie op allerlei terreinen. "De site is een cross-over tussen loopbaandienstverlening, lifestyle, journalistiek en nieuwe media. Je kunt er dingen lezen (portretten, columns, rubrieken), dingen doen (testjes, je eigen tekstbijdrage leveren of reageren op anderen) maar je krijgt ook de links naar door ons geselecteerde diensten en producten om meteen zelf mee aan de slag te gaan, direct iets doen met je inspiratie dus!"

De site is geheel in eigen beheer ontwikkeld volgens de laatste Web 2.0 - technieken (Ruby on Rails) en - mogelijkheden (o.a comments en tagging van tekst en beeld).

NRC Next (maandag 31 maart 2008): "Op een gegeven moment ga je op zoek naar prikkels. Want je denkt: ik doe wat ik leuk vind, maar is er meer? Inspiratiepost.nl: inspiratie voor je loopbaan."





http://www.inspiratiepost.nl

http://www.buyways.nl