Politie Groningen

Maandag 31 maart 2008

Provincie Groningen, 31-03-2008

Groningen: man met slok op valt van fiets

Een 66-jarige fietser uit Groningen bewees zondagavond dat het niet verstandig is om onder invloed van alcohol op de fiets te stappen. De man stond voor een verkeerslicht in de Asingastraat te wachten en verloor plotseling zijn evenwicht. Hierdoor viel hij tegen een stilstaande auto van een 45-jarige man uit Froombosch. De auto raakte beschadigd. De Stadjer is meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek bijna 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bejaarde man mishandelt buurvrouw

De politie heeft zondagavond in de Groningse wijk Kostverloren een 75-jarige man aangehouden. De senior wordt ervan verdacht een 21-jarige buurvrouw te hebben mishandeld. De vrouw kwam bij de bejaarde man aan de deur om te vragen of hij wat minder lawaai kon maken. Toen de jonge vrouw met de echtgenote van de oudere heer in gesprek was, bemoeide de man er zich mee. Hij vloog de jonge buurvrouw aan en sloeg haar in het gezicht. De geïnformeerde politie heeft de boze buurman meegenomen voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man neergestoken in woning

De politie doet onderzoek naar een steekincident in een woning in de Visserstraat waarbij zondagavond een 19-jarige Groninger gewond raakte. Het slachtoffer werd met letsel naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis kon de politie met het slachtoffer in gesprek. De politie heeft direct na het incident vier inwoners van Groningen (16 t/m 23 jaar) gehoord die in het pand aanwezig waren. Zij konden na verhoor het politiebureau verlaten. De identiteit van de persoon die vermoedelijk heeft gestoken is inmiddels bekend. De politie is op zoek naar deze verdachte.

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft zondag op de Bornholmstraat in Groningen een snelheidscontrole gehouden.

Er werden 320 voertuigen geregistreerd, waarvan 88 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/uur, waar de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is.

Finsterwolde: aanhoudingen na mishandeling

Een burenruzie aan de Kromme Elleboog in Finsterwolde mondde zondagochtend uit in een viertal aanhoudingen. Bij die ruzie liep een 41-jarige bewoner dusdanig letsel op dat hij voor behandeling naar een ziekenhuis werd vervoerd. Het slachtoffer zou bij buren verhaal hebben gehaald over een verdwenen sleutel. Een en ander leidde tot een mishandeling waarbij de 41-jarige door meerdere personen zou zijn geschopt en geslagen. Vier personen werden door de politie aangehouden vanwie er een weer op vrije voeten is gesteld. Volgens de aangehouden mannen, afkomstig uit Finsterwolde en Scheemda, zou het latere slachtoffer hen met een schroevendraaier hebben bedreigd en dat er uit lijfsbehoud zou zijn gereageerd.

Kolham: gewonden bij ongeluk

Twee uit Hooogezand afkomstige inzittenden van een personenauto raakten zondagmorgen omstreeks half elf gewond bij een verkeersongeluk op de autosnelweg A7 ter hoogte van Scharmer. De auto van het echtpaar werd bij een inhaalmanoeuvre geraakt door een achterop komende wagen, bestuurd door een 47-jarige inwoner van Finsterwolde. De auto van de Hoogezandsters sloeg over de kop en kwam onder aan een talud deels in een watergang tot stilstand. Het echtpaar, leeftijd onbekend, werd met relatief licht letsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. Een ademanalyse bracht bij de man uit Finsterwolde een alcoholpromillage van bijna 1.8 aan het licht. De man liet door een arts een contra-expertise verrichten. De Finsterwolder heeft vermoedelijk te hard gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De autosnelweg moest ruim een half uur worden afgesloten. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht.

Hoogezand: rijden met ontzegging

Een 46-jarige inwoner van Hoogezand werd zondagmiddag in zijn woonplaats door de politie betrapt op het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Volgens de man was hij toch achter het stuur gekropen omdat zijn vrouw ziek was. Toevallig hadden agenten de avond ervoor in Hoogezand in een achtervolging tevergeefs geprobeerd een identieke auto als van de 46-jarige staande te houden. De wagen was er bij een alcoholcontrole vandoor gegaan. De man ontkende dat hij toen ook had gereden. Ook een 76-jarige inwoner van Veendam kreeg zondag een proces verbaal wegens rijden tijdens een ontzegging. De man reed s middags over de provinciale weg N366 (Nieuwe Pekela-Veendam) en botste een aantal keren bijna frontaal op een tegenligger. In Veendam wist een automobilist de man tot stoppen te dwingen. De politie ontdekte dat de Veendammer eerder deze maand zijn rijbewijs wegens een volledige ontzegging had moeten inleveren.

Stadskanaal: brandstichting in flat

Tot nu toe onbekenden hebben zondagavond brand gesticht in een in aanbouw zijnde flat aan de Europalaan in Stadskanaal. Op de 11e etage werden bouwmaterialen en dakleer in brand gestoken. Een betonnen muur werd door de hitte vernield. Een getuige had eerder die middag gezien dat jongeren vanaf de flat bouten naar beneden smeten. De politie is met een onderzoek bezig.