Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 31-03-2008

Woningsnelkraak

ZEIST Bij een woningsnelkraak werd aan het begin van de nacht van zondag 30 op maandag 31 maart een laptop gestolen.

Rond 00.15 uur schrokken meerdere buurtbewoners van de Krugerlaan wakker van een harde knal. Eén van hen keek uit het raam en zag een verdachte met iets onder zijn jas bij een woning wegrennen. De getuige sprong in zijn kleding en ging naar buiten. Daar ontmoette hij een andere buurman, die ook naar buiten was gekomen. De verdachte bleek een raam van een woning te hebben vernield en vervolgens had hij een laptop uit de woning gegrist. De twee buurmannen stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte niet meer aan.

De verdachte was een lichtgetinte jongeman van ongeveer 20 jaar oud, ±
1.75 meter en hij droeg donkere kleding. Aan getuigen die de woningsnelkraak of de vluchtende verdachte hebben gezien op of in de omgeving van de Krugerlaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Betonnen paal

GROENEKAN Een 26-jarige automobilist uit Utrecht botste op zondagochtend 30 maart tegen een betonnen paal. Hij had te veel gedronken.

Rond 06.25 uur reed de Utrechter over de Grothelaan in de richting van de Vijverlaan. In de bocht verloor hij de macht over het stuur, belandde in de berm en botste tegen een betonnen paal.

Agenten gingen ter plaatse en constateerden dat de Utrechter te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 420 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Getuigen van bedreiging gezocht

ZEIST De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging met een mes, die op dinsdag 11 maart plaatsvond.

Op die dinsdag fietste een 20-jarige jongeman uit Zeist met een vriend achterop over de Verlengde Slotlaan. Hij zag dat hen een groepje van vijf à zes jongelui tegemoet kwam fietsen. Er ontstond een woordenwisseling tussen de 20-jarige Zeister en een jongen uit die groep. Beide partijen stopten en de woordenwisseling ging verder. Een andere jongen uit de groep haalde opeens een mes tevoorschijn en bedreigde de Zeister ermee. Daarna deed hij het mes weg, gaf de 20-jarige jongeman een vuistslag in het gezicht en een kopstoot. Ook werd tegen zijn fiets geschopt.

Een passerende man van 50 à 60 jaar oud met grijs haar en een grijze baard kwam tussenbeide, waarna de verdachten wegfietsten. De man bleef nog enige tijd in de buurt van het slachtoffer. Daarbij vertelde de man dat hij in Zeist woonde en onderweg was naar de tandarts.

Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht op en zijn fiets raakte beschadigd. Hij deed aangifte. Aan getuigen, waaronder de man met grijs haar, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.