Gemeente Waalwijk Visie op externe veiligheid

Het bieden van een veilige leefomgeving voor de burgers is één van de kerntaken van de overheid. Ook de gemeente Waalwijk draagt een belangrijke verantwoordelijkheid bij de omgang met externe veiligheid. Om die verantwoordelijkheid op een weloverwogen en heldere wijze in te vullen heeft de gemeente Waalwijk een visie ontwikkeld op het gebied van externe veiligheid binnen de gemeentegrenzen. Deze visie wordt omsloten door wettelijke kaders. Op 18 maart jl. heeft het college besloten deze visie vrij te geven voor inspraak. Op woensdag 26 maart is er van 11.00 tot 12.30 uur in de Oude Raadszaal van het gemeentehuis in Waalwijk de gelegenheid om van gedachten te wisselen over de concept Beleidsvisie Externe Veiligheid. De bijeenkomst is met name bedoeld voor het bedrijfsleven en dan nog speciaal voor die bedrijven die vallen onder het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (BEVI). Tijdens wijktafels in wijken waar een verhoogd onveiligheidsgevoel heerst, hebben inwoners al de gelegenheid gehad om hun mening te geven.

Visie
De gemeente Waalwijk wil zorgen voor een blijvend maatschappelijk aanvaardbare risicosituatie voor burgers in relatie tot externe veiligheid. Kortom een veilige woonomgeving creëren. Zij beoogt risico's te beheersen, die het gevolg zijn van de productie, de opslag, het gebruik en het transport van gevaarlijke stoffen. Tevens wil Waalwijk vanuit een economisch en sociaal perspectief bedrijven voldoende kansen bieden om zich in Waalwijk te vestigen, een gezonde bedrijfsvoering te ontwikkelen en werkgelegenheid te creëren.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de heer T. Hendriks thendriks@waalwijk.nl onder vermelding van Beleidsvisie Externe Veiligheid. Belangstellende die zich aanmelden ontvangen de concept Beleidsvisie Externe Veiligheid.

Publicatie datum 18-03-2008