Politie Zuid-Holland-Zuid

31/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 31-03-2008

GETUIGEN GEZOCHT VAN DOORRIJDEN NA AANRIJDING
GORINCHEM - De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van een aanrijding. Een 17-jarige jongen uit Gorinchem reed op vrijdagmorgen 28 maart rond 07.50 uur op zijn snorfiets op de Newtonweg richting de Spijksedijk. Ter hoogte van de L.Penningstraat zag hij van links een klein model grijze Peugeot aankomen. Volgens de jongen stopte de bestuurder niet om hem voor te laten gaan. De jongen moest hard remmen, ging daarbij onderuit en raakte licht de auto. De bestuurder van de auto reed daarop door. De jongen is erg geschrokken van dit voorval, maar raakte niet gewond. Hij heeft bij de politie melding gemaakt van de aanrijding.
Omdat het een drukke weg betreft zijn er mogelijk andere weggebruikers getuigen geweest. Heeft u iets gezien? Neemt u dan contact op met de wijkpolitie in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT Een 42-jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op zondagmiddag 30 maart 2008 omstreeks 17.00 uur. Politieagenten kregen een melding van een verkeersruzie op de P.C. Hooftlaan. Ook kregen ze een kenteken door van een personenauto die daarbij betrokken was. Ze zagen de auto rijden op de Burgemeester Keijzerweg en hielden de verdachte aan. Bleek dat de verdachte even daarvoor op een zebrapad op de P.C. Hooftlaan bijna een 45-jarige man uit Bleskensgraaf van de sokken had gereden. De man riep Hee tegen de verdachte om te laten weten dat hij niet blij was met het rijgedrag van hem. Waarop deze remde en vervolgens achteruit reed. Hij stapte uit en ging de 45-jarige man te lijf. De verdachte gaf de man een aantal vuistslagen en een trap. Daarna reed hij weg. De 45-jarige man deed aangifte. In het bureau blies de verdachte ongeveer 0,9 promille (385 ug/l). Omdat hij eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed, het feit dat hij de man bijna van de sokken reed en de mishandeling werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 3 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BEDREIGING EN MISHANDELING
GORINCHEM Een 32-jarige vrouw uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens een mishandeling en een bedreiging. Dit gebeurde op zondagavond 30 maart 2008 omstreeks 23.45 uur Rond de Watertoren. De vrouw sprong na een woordenwisseling een 56-jarige buurvrouw op haar nek. De vrouw kwam daardoor te vallen en kwam met haar hoofd hard op de grond terecht. Kort daarvoor had de verdachte ook nog zonder enige aanleiding een 42-jarige vrouw, die haar hond uitliet, bedreigd. Beide vrouwen deden aangifte. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

GEEN RIJBEWIJS
GORINCHEM Een 22-jarige man uit Den Haag is door politieagenten aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Dit gebeurde op maandagochtend 31 maart 2008 omstreeks 00.35 uur op de Banneweg. Na controle bleek dat de man helemaal geen rijbewijs had en bovendien was de personenauto ook niet verzekerd. Daarop namen de agenten de auto in beslag. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.