Milieu Centraal



* Rekenhulp voor aanschaf zonnepanelen

Rekenhulp voor aanschaf zonnepanelen

Utrecht, 31 maart 2008 - Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft op haar site een rekenhulp voor de aanschaf van zonnepanelen geplaatst. Hiermee kunnen consumenten ontdekken of een dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel er op passen en wat ze op zullen brengen. Door de nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen die 1 april van start gaat, denken veel mensen erover om deze vorm van duurzame energie aan te schaffen.

Met hulp van vragen naar obstakels die schaduw geven wordt duidelijk hoeveel zonnepanelen op het dak passen. Vervolgens zijn de hellingshoek en de stand van het dak ten opzichte van de zon voor de opbrengst van belang. Aan de hand van deze omstandigheden geeft Milieu Centraal een schatting van de stroom die de panelen jaarlijks gaan opwekken en hoeveel CO hiermee wordt bespaard. Ook wordt de te verwachten subsidie per jaar berekend (33 eurocent per kWh bij de huidige energieprijs).

Informatieaanvragen

De nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen krijgt veel aandacht van consumenten. Dit merken fabrikanten en leveranciers van zonnepanelen aan informatieaanvragen. De pagina Zonnepanelen op de website van Milieu Centraal is de afgelopen weken ruim 1.000 keer per week bezocht. Het aanvragen van subsidie kan dit jaar tot en met 31 augustus. Waarschijnlijk kunnen er 5.000 tot 7.000 huishoudens gebruik van maken tot de subsidiepot voor dit jaar leeg is.

Het Advies op Maat is te vinden
op: http://www.milieucentraal.nl/pagina?onderwerp=Zonnepanelen