Politie Zuid-Holland-Zuid

31/3 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 31-03-2008

DIEFSTAL UIT WONINGEN
ZWIJNDRECHT In de nacht van zaterdag29 maart op zondag 30 maart 2008 vonden er in vier woningen diefstallen plaats. In de Wilgenstraat, in de Wilhelminastraat (2 keer) en de Noteboomstraat kwam men de woningen binnen nadat het slot van de voordeur open werd gehengeld danwel geflipperd. Gestolen werden geld, pasjes, laptop computers, een flatscreen TV, mobiele telefoons en sieraden. De Unit Forensische Opsporing verricht technisch sporenonderzoek.
De politie adviseert om altijd de deur op het nachtslot te draaien. Ook overdag als men maar even de woning verlaat. Hiermee wordt het hengelen of flipperen voorkomen.

BEDREIGING CONDUCTEUR
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging van een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen. Dit gebeurde op zondagavond 30 maart omstreeks 19.30 uur in de trein vanuit Bergen op Zoom naar Amsterdam. De man had geen kortingskaart. Hij vertelde dat zijn vrouw deze had en dat zij even naar de WC was. De conducteur vertelde dat hij later terug zou komen. Toen hij later terugkwam bleek de man helemaal geen vrouw bij zich te hebben. De trein was inmiddels op het station Dordrecht gestopt. De conducteur pleegde overleg met een collega. Daarop kwam de man vervolgens dreigend op de conducteur af. Deze liep vervolgens de trein uit. De verdachte achtervolgde de conducteur en bedreigde hem. Hij werd vervolgens aangehouden door de agenten op het station Dordrecht. Hij is ingesloten en in de loop van de avond overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op zondagavond 30 maart 2008 omstreeks 21.45 uur op de Spuiboulevard. De man reed zonder verlichting. Agenten lieten de man stoppen en zagen dat het slot van de fiets was doorgeslepen. Na controle bleek dat de fiets op 11 maart jongstleden was gestolen in Zwijndrecht. De man is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.