Gemeente Helmond


Verkeersmaatregelen voorjaarskermis

Vanwege de voorjaarskermis zijn er van 1 tot en met 11 april verkeersmaatregelen in het centrum.

Het centrum van Helmond staat van vrijdag 4 tot en met donderdag 10 april weer in het teken van de voorjaarskermis. Ook dit jaar zijn er weer fantastische attracties te zien en te beleven. Dit brengt met zich mee dat enkele straten tijdelijk worden afgesloten. In totaal moeten er namelijk zon 50 attracties worden opgebouwd. De kermis wordt opgesteld op de Markt, Ameideplein, Watermolenwal en Speelhuisplein.

Wegafsluitingen
Van dinsdag 1april, vanaf 18.00 uur tot en met vrijdag 11 april zijn de volgende wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer: het gedeelte van de Marktstraat tussen de Ameidewal en de Watermolenwal (vanaf het postkantoor);
de Watermolenwal tussen de Marktstraat en de Torenstraat; (de City-parkeergarage blijft bereikbaar via de inrit aan de Torenstraat).

Tijdelijke parkeerverboden
In de Torenstraat, tussen de Waardstraat en Oostende, geldt van dinsdag 1 april tot en met vrijdag 11 april een parkeerverbod aan beide zijden van de weg. Dit wordt met borden aangegeven.Op het Ameideplein kan tot en met vrijdag 11 april niet worden geparkeerd.

Betaald parkeren op straat
Voor de betaalde parkeerplaatsen op straat gelden de normale betaaltijden.

Verplaatsen markten
De woensdagmarkt van 2 april wordt gehouden op de Kanaaldijk NO (tussen de Havenbrug tot de Waardstraat ). De weg is afgesloten van 03.00 tot 15.00 uur.
De zaterdagmarkt van 5 april wordt verplaatst naar de Kanaaldijk NO van de Havenbrug tot de Julianabrug. De weg is afgesloten van 03.00 uur tot 19.00 uur.
De woensdagmarkt van 9 april wordt ook verplaatst naar de Kanaaldijk NO. De weg is afgesloten van 03.00 uur tot 15.00 uur. Op die dagen is dit deel van de Kanaaldijk NO afgesloten en geldt er een parkeerverbod.