Gemeente Lansingerland


Kennismakingscursussen diverse sporten voor leerlingen basisscholen Kennismakingscursussen diverse sporten voor leerlingen basisscholen

Als afsluiting van het gemeentelijke project Kies voor Hart en Sport volgen leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in Lansingerland komende weken kennismakingscursussen van diverse sporten.

De afgelopen periode hebben de leerlingen op school al lessen in het kader van Kies voor Hart en Sport gevolgd. Er is toen tijdens theorie- en gymlessen aandacht besteed aan het thema gezondheid, sport en bewegen. Het motto van het project Kies voor Hart en Sport is Sport en bewegen is leuk en nog gezond ook!.

Om dit nu allemaal in de praktijk te ervaren, hebben de leerlingen een keuze kunnen maken uit een ruim gevarieerd aanbod van kennismakingscursussen door sportaanbieders. Voor het volgen van een cursus van circa vijf lessen betalen de leerlingen slechts 2,-.

In maart en april verzorgen RW Rottemeren (Rolski- en Wintersportvereniging), Golfclub de Hooge Bergsche, Bleiswijkse Jeu de Boulesclub, De Weidevogels (korfbal), EveryOne (Nordic Walking), Tafeltennisvereniging Combat, Wielervereniging De Pedaalridders 3B-Hoek en Sidney-Kai (karate) één of meer kennismakingscursussen.

Kies voor Hart en Sport wordt vanuit de gemeente geïnitieerd door de afdeling Economische Zaken & Welzijn.