Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen Trouwstad: Digitale ontmoeting met trouwambtenaren

31 maart 2008

Vlaardingen beschikt niet alleen over uitstekende locaties voor een huwelijksplechtigheid of partnerschapsregistratie, maar ook over negen uitstekende trouwambtenaren.

Helaas was het tot op heden zo dat stellen met trouwplannen hun trouwambtenaar pas in de voorbereiding van het huwelijk ontmoetten. Er was nog geen mogelijkheid om kennis te maken met alle negen trouwambtenaren om goed te kunnen kiezen wie van de ambtenaren hen het meest aansprak.

Hier is nu verandering in gekomen. De
trouwambtenaren presenteren zichzelf in woord en beeld op het geheel verbeterde www.vlaardingen.nl/trouwen. De gemeente wil Vlaardingen hiermee nog meer profileren als trouwstad.

De vernieuwing van webpaginas maakt onderdeel uit van een serie activiteiten van de gemeente om trouwen in Vlaardingen nog aantrekkelijker te maken en meer onder de aandacht te brengen. Zo krijgen stellen vanaf augustus de mogelijkheid om elkaar over de oudste drempel van Nederland te dragen in het stadhuis. Deze drempel is gevonden bij een belangrijke archeologische opgraving in het gebied De Vergulde Hand in Vlaardingen.

Ook is er dit jaar een speechwedstrijd onder Zuid-Hollandse trouwambtenaren uitgeschreven. De winnaar zal op 27 september het huwelijk sluiten van het op Valentijnsdag geselecteerde Vlaardingse liefdeskoppel Mariska en Marcel.