Gemeente Sneek


minimabeleid sneek en wymbritseradiel

Nieuwe brochure minimabeleid Sneek en Wymbritseradiel

De gemeenteraden van Sneek en Wymbritseradiel hebben in 2007 extra geld ter beschikking gesteld voor verbetering van hun Minimabeleid. In het najaar van 2007 is besloten met dit geld de groep mensen die in aanmerking kan komen voor een extraatje te vergroten en de aanvraagprocedure zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dit nieuwe beleid gaat in per 2008. Daarom wordt er nu een nieuwe brochure uitgegeven met de naam: "Voor mensen met minder hebben de gemeenten Sneek en Wymbritseradiel wat meer!".

Het eerste exemplaar van de nieuwe brochure zal tijdens de vergadering van de Commissie Onderwijs en Welzijn op dinsdag 1 april 2008 worden uitgereikt aan de heer F. Broersma, die een frequente bezoeker is van deze vergaderingen. De heer Broersma is ook actief lid en penningmeester van het Cliëntenplatform Sociale Zaken Sneek en Wymbritseradiel.

De brochures zullen op 1 april 2008 worden toegezonden aan die mensen waarvan de beide gemeenten denken dat zij in aanmerking komen voor een of meer regelingen die in het boekje zijn vermeld. Eveneens wordt de brochure verstuurd aan sportverenigingen, kerkelijke organisaties, scholen, dorpshuizen en andere instellingen, zodat ook op die manier de aandacht op de verschillende regelingen kan worden gevestigd. Wat is er veranderd?

Voor de Bijdrageregeling minima, de Regeling duurzame gebruiksgoederen 65+, de Regeling voor chronisch zieken en gehandicapten en de Collectieve ziektekostenverzekering AV-Frieso is besloten dat iedereen met een uitkering of een inkomen tot en met 125% van de voor hem of haar geldende bijstandsnorm in aanmerking kan komen. Verder is besloten dat voor deze regelingen geen vermogenstoets meer plaatsvindt. Dit betekent dat bij de aanvraag niet meer wordt gekeken naar het spaartegoed of het eigen woningbezit van de aanvrager. Hierdoor is de aanvraagprocedure ook een stuk eenvoudiger geworden. Helemaal nieuw is bovendien nog dat speciaal voor jongeren de bijdrage is verhoogd. Ouders met kinderen tot 18 jaar kunnen namelijk in aanmerking komen voor een bedrag van EUR 150,- per kind per jaar voor sportieve of culturele activiteiten.

Wat staat er verder in deze brochure?
In dit boekje staan niet alleen de gemeentelijke regelingen voor de ondersteuning van mensen met een laag inkomen, maar ook verschillende andere regelingen, zoals de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en de huur- en zorgtoeslag. Ook belangrijke adressen om informatie te verkrijgen zijn in dit boekje opgenomen. Het boekje is bedoeld voor alle inwoners van de gemeenten Sneek en Wymbritseradiel met een laag inkomen.