Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - politie onderzoekt berovingen                 |
De politie onderzoekt naast de beroving van twee jonge mensen op de Deventerstraat in Apeldoorn nog drie berovingen die eveneens in de nacht van zaterdag op zondag 30 maart hebben plaats gevonden. Hier ging het om berovingen elders in Apeldoorn, waarbij de slachtoffers met een steekvoorwerp werden bedreigd. De signalementen van de verdachten van de laatste drie berovingen komen niet overeen met die van de Deventerstraat. De politie vraagt mensen die meer over de berovingen weten, zich te melden via 0900 - 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Zondagochtend vonden er op de Prinses Beatrixlaan twee berovingen plaats en één op de Matenpoort. In alle gevallen werden de slachtoffers met een steekvoorwerp bedreigd. De eerste beroving vond even na 01.00 uur plaats toen een jonge vrouw (20) over de Prinses Beatrixlaan fietste. Ze zag twee jongens voor zich op het fietspad richting het centrum lopen en werd tot stoppen gedwongen. Ze werd met een steekvoorwerp bedreigd en van haar tas beroofd.

Rond 03.30 uur werd een 17-jarige jongen op de Matenpoort ter hoogte van het bruggetje over het Kanaal en autobedrijf Nefkens beroofd. Ook hij werd met een steekvoorwerp bedreigd en de twee jongemannen hadden het op zijn geld voorzien. Hier is bekend dat een man en vrouw in de leeftijd tussen 30 en 35 jaar op de fiets, vlak voor de beroving het slachtoffer zijn gepasseerd. Misschien hebben zij de verdachten gezien?

De derde beroving vond rond 03.45 uur plaats en ook nu weer op de Prinses Beatrixlaan. Dit keer bleken er drie jongelui bij het feit betrokken te zijn. Het 24-jarige slachtoffer werd met haar fiets tot stoppen gedwongen, bedreigd met een steekvoorwerp en men ging er met haar handtas vandoor.

De jongelui gingen er zowel in het eerste als dit laatste geval richting het Holthuis vandoor. Daar hadden ze in ieder geval een bomfiets staan waarmee ze wegvluchtten. De leeftijd van de verdachten is tussen de 18 en 20 jaar. Ze hadden legergroene kleding aan en droegen sjaals voor hun gezicht om herkenning te voorkomen.

De politie heeft in alle gevallen met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving ingesteld. Het leidde nog niet tot een aanhouding en nog geen 2 oe uur later werd een beroving gemeld aan de Deventerstraat. In eerste instantie werd aan dezelfde verdachten gedacht, maar hier bleken de slachtoffers met een vuurwapen te zijn bedreigd en waren de signalementen duidelijk afwijkend.

De politie heeft de vier berovingen in onderzoek en vermoedt dat de verdachten van de drie overvallen waarbij met een steekvoorwerp gedreigd is, zich langere tijd lopend, per fiets of bromfiets in die wijk hebben opgehouden. Het kan ook zijn, dat zij in de tussentijd in de binnenstad zijn geweest.

De politie zoekt naast de man en vrouw bij de Matenpoort contact met mensen die bijzonderheden weten, die in verband met de berovingen kunnen worden gebracht. Men kan bellen met 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Einde bericht