Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (31/3)

OOSTERHOUT NB, 31 maart 2008

Politie zoekt schennispleger

MADE: Zondagavond, omstreeks 19.00 uur, heeft een nog onbekende man schennis gepleegd ten opzichte van twee spelende meisjes (8 en 10 jaar) bij het speelveld op de Stuivezandsestraat. De politie is nog op zoek naar deze man.

Een meisje van 10 jaar kwam overstuur thuis en vertelde dat een onbekende man aan haar en haar vriendinnetje zijn geslachtsdeel had getoond. De dader was uit de bosschages gekomen van het speelveld (vermoedelijk uit de richting van de begraafplaats). De man opende zijn jas. Hij was wel gekleed maar had zijn geslachtsdeel uit zijn broek hangen. De kinderen begonnen daarop te gillen, waarna de man via dezelfde weg als hij was gekomen, weer verdween. Vervolgens is de vader van het betrokken meisje op de fiets de wijk ingereden om de dader te zoeken. Hij kwam nog twee vrouwen tegen die hem vertelden dat zij een man uit de bosjes hadden zien komen die in een kleine grijskleurige auto was gestapt. Het zou gaan om een blanke man van circa 50 jaar oud, met donker blond krullend haar. Hij droeg een donkerkleurige jas. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt snelheidscontrole in Wagenberg

WAGENBERG: De politie heeft zondagavond van 19.00 tot 20.30 uur een lasercontrole gehouden op de Brandestraat. Daarbij werden acht bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 139 kilometer per uur terwijl ter plaatse 80 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van deze overtreder, een 29-jarige man uit Made, is ingevorderd.

Volkswagen Golf GTI gestolen in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft een aangifte opgenomen van een 34-jarige man uit Oosterhout ter zake de diefstal van zijn auto. Het voertuig werd tussen zaterdagavond 29 maart te 22.00 uur en zondag 30 maart te 03.00 uur gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Markkkant. Het gaat om een Volkswagen Golf GTI, kleur grijs, voorzien van het kenteken 82-RF-ZJ. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd.

SPRANG-CAPELLE: Vanaf een parkeerplaats aan het Raadhuisplein werd de nacht van zaterdag op zondag een rode Nissan Sunny gestolen. Het kenteken van deze auto FS-HG-61

Auteur: Willem van Hooijdonk