Politie neemt drie rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Regio, 31-03-2008 o De politie heeft het afgelopen weekend drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l.. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Warmond werd zondag 30 maart rond 03.30 uur bij een 20 jarige automobilist uit Oegstgeest drankgebruik vastgesteld. Deze beginnend bestuurder kwam bij zijn ademanalyse tot 465 ug/l.

In Alphen aan den Rijn werd zondag 30 maart rond 00.10 uur bij een 56 jarige snorfietser uit Alphen aan den Rijn, drankgebruik vastgesteld. De uitslag van zijn ademanalyse was 765 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd zaterdag 29 maart rond 02.00 uur op de Hitlandlaan een 34 jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Niet alleen verkeerde hij onder invloed van alcohol, ook was hij nog eens doorgereden nadat hij bij het wegrijden een geparkeerde auto had beschadigd. De uitslag van zijn ademanalyse was 850 ug/l. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed maakt de politie ook proces-verbaal tegen hem op voor het doorrijden na aanrijding.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog zestien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Sassenheim, Noordwijk, Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp, Ter Aar, Noorden (2x), Alphen aan den Rijn (2x), Benthuizen, Reeuwijk, Nieuwerkerk aan den IJssel, Bergambacht, Stolwijk, Lekkerkerk. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.