Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: Fanclub, tentoonstelling

31 maart 2008

Een caleidoscopisch beeld van de kwaliteiten van het Nederlands grafisch ontwerp, gezien door de ogen van aanstormend HKU-ontwerptalent

---

---

---
Als onderdeel van hun studie Graphic Design presenteren 2de jaarsstudenten in de Academiegalerie hun inspiratiebronnen. De studenten hebben ieder hun favoriete Nederlandse ontwerper gevraagd om een werk als bijdrage aan de tentoonstelling. De studenten zelf zijn vertegenwoordigd met door hen ontworpen 'tributes' en een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte publicatie.

Fanclub is een tentoonstelling van andere fans. Niet de aanbidders van tragische iconen of rehab-celebs, maar echte studenten met echte ontwerpen. Een caleidoscopisch beeld van de kwaliteiten van het Nederlands grafisch ontwerp, gezien door de ogen van aanstormend ontwerptalent. Getoond worden niet minder dan 45 favoriete Nederlandse grafische ontwerpen die zich niet in het domein van de agressieve en vluchtige media ophouden, maar in de alledaagse wereld van de boekenkast, de straat of het bureau.

Deelnemende ontwerpers:

Yomar Augusto, Studio ât Brandt Weer, Catalogtree, Studio Dumbar, Experimental Jetset, Floortje Fluitsma, Formaddict, Hans Gremmen, Hansje van Halem, Melle Hammer, Hotel, Van de Jong, Sandra Kassenaar, KesselsKramer, René Knip, Veronique de Koning, Dennis Koot, Sybren Kuiper, Marloes de Laat en Roel Vaessen, Laboratorivm, Lesley Moore, Harmen Liemburg, Daniel van Maarleveld, Machine, Karel Martens, Maslow, Luna Maurer, Adriaan Mellegers, Misterwilson, Richard Niessen & Esther de Vries, Overburen, Wibke Pausch, Sander Plug, Martin Pyper, Staynice, Strange Attractors, Thijs Verbeek en Roel Wouters.

Locatie: Academiegalerie, Minrebroederstraat 16 Utrecht

Opening: vrijdag 18 april om 17:00 uur

Tentoonstelling: 19 april t/m 17 mei (wo t/m za 12:00 t/m 17:00 uur)


* 20 april extra openstelling i.v.m. Culturele Zondag

www.academiegalerie.nl