Gemeente Coevorden

Inzet langdurig werklozen bij Katshaar Zuivel groot succes

Katshaar Zuivel groeide in 2007 met driehonderd procent. Broers en eigenaren Harry en Koen Streutker verwachten in 2008 opnieuw met driehonderd procent te groeien. Daarbij verliezen ze het maatschappelijk belang niet uit het oog. Ze namen het afgelopen jaar dertig langdurig werklozen in dienst. Daar kwamen woensdag acht medewerkers van de EMCO-groep bij. Reden genoeg voor een persbijeenkomst. Die werd vanmiddag bij Katshaar Zuivel gehouden.

Strakke leiding

Het personeelsbestand van Katshaar Zuivel groeide het afgelopen jaar van 15 naar 75 medewerkers. Harry Streutker: "We hadden kunnen kiezen voor automatisering, maar dat wilden we niet. We kwamen in gesprek met Rob van Zon van reïntegratiebureau Entree in Emmen. Hij wees ons op de mogelijkheid om langdurig werklozen in dienst te nemen." Het reïntegratiebureau bekeek in samenwerking met de gemeente Coevorden welke langdurig werklozen geschikt waren om als productiemedewerker bij het bedrijf aan de slag te gaan. Met succes. Het afgelopen jaar hebben slechts drie het niet gered bij het bedrijf. "De mensen die hier aan het werk gaan, zijn een strakke leiding nodig. We maken afspraken met ze. Na twee waarschuwingen moeten ze weg." Hij complimenteerde de gemeente Coevorden. "Als een werknemer niet op het werk verschijnt, nemen we contact op met de gemeente. De gemeente zoekt direct uit waarom iemand er niet is."

Doorgegroeid

Wethouder Truus Pot van sociale- en maatschappelijk zaken en welzijn wees erop dat drie voormalig langdurig werklozen inmiddels zijn doorgegroeid naar de functie van operator. Harry Streutker: "Zij kunnen meer en zien de mogelijkheden binnen het bedrijf. Ze voeren nu werk op MTS-niveau uit." De medewerkers zijn verplicht diploma's voor voedselveiligheid en veiligheid op de werkvloer te halen. De cursussen worden mede gefinancierd door de gemeente Coevorden. Harry Streutker: "Die cursussen moeten ze volgen en met goede cijfers afronden. Op die manier halen ze certificaten waar ze ook wat mee kunnen als ze hier niet meer werken. Bovendien raken ze meer betrokken bij het bedrijf."

EMCO-groep

De medewerkers van de EMCO-groep werken inmiddels een week bij Katshaar Zuivel. Harry Streutker: "Het gaat super. Ze werken onder leiding van een voorman van de EMCO-groep aan een eigen productielijn. Ze zijn geen aparte groep, maar zijn onderdeel van de fabriek."