Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlands-Libanese coproductie op tournee in Libanon en Tunesië

Het eigentijdse dansstuk Concerto 13/2nd Movement, een Nederlands-Libanese coproductie van 2007, gaat op tournee in Libanon en Tunesië. Het stuk was gemaakt in opdracht van het Dancing on the Edge Festival in 2007 en tevens gecoproduceerd door het festival, het Grand Theatre in Groningen en de Libanese dansgroep Maqamat Theatre Dance. De choreografie is van de Libanese choreograaf en directeur van Maqamat, Omar Rajeh. Twee Nederlandse dansers zijn voor 5 weken naar Beiroet afgereisd en hebben deelgenomen aan de creatie en het repetitieproces.

Andere coproducties van het festival waren ook recentelijk te zien in het Midden-Oosten. Het Palestijns-Nederlandse stuk Last Supper in Palestine van Simon Rowe en het Ashtar Theatre heeft voorstellingen gehad in verschillende steden in zowel Israel en Palestina. De Nederlands-Syrische coproductie Risaleh van Le Grand Cru en Ramad Dance was te zien in Damascus.

Directeur van het Dancing on the Edge Festival, Gary Feingold, zegt: "Het is in deze tijden belangrijk om voorbeelden van positieve samenwerking tussen Nederland en de Arabisch wereld in die landen zelf te laten zien."

De tournee van Maqamat is medemogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten+.