AEGON

AEGON maakt starten op woningmarkt tijdelijk extra aantrekkelijk

Je eerste huis kopen is anno 2008 niet gemakkelijk. Het aanbod is laag en de prijzen blijven stijgen. AEGON wil de starter tegemoetkomen bij de financiering van de eigen woning, met het AEGON starterstarief.

Tot 25% meer lenen tegen het tarief van 90% van de executiewaarde, dankzij je ouders. Dit tarief is van toepassing op alle hypotheekvormen van AEGON (met uitzondering van de AEGON KredietHypotheek). Ook via AEGON Bank kan een hypotheek met starterstarief worden gesloten.

Onderzoek

Uit een door AEGON geïnitieerd onderzoek blijkt dat garantstelling als een aantrekkelijke optie wordt ervaren door starters én ouders van starters. Maar liefst 13% resp. 12% wenst financiële hulp te krijgen resp. te geven bij de aankoop van de eerste koopwoning.

âSommige âeerste stappenâ zijn onvergetelijkâ, aldus Raymond van Es directeur Marketing van AEGON Nederland. Voor het eerst op de loopauto of fietsen zonder zijwieltjes. Alle begin is moeilijk maar met hulp van ouders is het toch gelukt. AEGON vindt dat dit ook geldt voor de aankoop van de eerste woning. Ook hierbij is hulp van ouders welkom. Net zoals toen.â Volgens Van Es is de combinatie van meer lenen tegen een lager tarief uniek: âTussenpersonen die onze hypotheken verkopen weten doorgaans al hoe solide ons hypotheekaanbod is. We denken hen met deze actie ook iets in handen te geven waarmee ze de kinderen van hun klanten â en de klanten van de toekomst - op hun weg in de woningmarkt kunnen helpen.â

Actie

De website www.zoalstoen.nl geeft informatie aan starters en ouders. Potentiële starters kunnen bijvoorbeeld via een e-card hun ouders informeren over de mogelijkheden. Zowel startende huizenkopers als ouders kunnen via de website ook een afspraak maken met een adviseur. Bovendien wordt er aan de hand van een stappenplan aangegeven wat er komt kijken bij het kopen van een huis.

De actie begint op 31 maart en loopt tot 1 augustus 2008.

31-03-2008