Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Waardering voor vertrekkende raadsleden

BARENDRECHT (dinsdag 4 maart 2008)- Maandagavond hebben Pieter Kleinjan en Hans van Harten (beiden SGP/ChristenUnie) en Jan de Jager (CDA) afscheid genomen als lid van de Barendrechtse gemeenteraad. Burgemeester Van Belzen heeft tijdens de openbare raadsvergadering Hans van Har- ten een Koninklijke Onderscheiding opgespeld, als waardering voor zijn grote inzet voor de lokale samenleving. Daarnaast heeft burgemeester Van Belzen zowel Pieter Kleinjan als Hans van Harten onderscheiden met een gemeentelijke Waarderingsspeld. De heren Leo van Lagen en Jan Willem Dirk- se hebben maandagavond de plaatsen van Pieter Kleinjan en Hans van Harten in de SGP/ChristenUnie-fractie ingenomen. Martin van Hengel gaat in CDA-fractie de plaats innemen van Jan de Jager. Door een vormfout in de procedure kon Van Hengel echter maandagavond nog niet wor- den geïnstalleerd. Dit gebeurt nu in de eerstvolgende raadsvergadering op maandag 31 maart.

Het CDA-raadslid Jan de Jager heeft maandagavond zijn raadslidmaatschap om gezondheidsredenen beëin- digd. De SGP/ChristenUnie-raadsleden Pieter Kleinjan en Hans van Harten hadden hun vertrek aan het begin van deze raadsperiode al aangekondigd. Het halverwege stoppen met het raadswerk heeft te maken met de continuïteit in de fractie. Pieter Kleinjan en Hans van Harten hebben maandagavond de Waarderingsspeld van de gemeente Barendrecht ontvangen. Deze hebben zij verdiend, omdat zij zich gedurende een lange periode op bijzondere wijze hebben ingezet. Pieter Kleinjan is sinds 14 april 1998 raadslid. Hij is namens de fractie woordvoerder in de commissie Ruimte. Hans van Harten is van 1990 tot 1998 raadslid geweest. Vervolgens is hij op 14 maart 2002 opnieuw tot raadslid benoemd. Namens de SGP/ChristenUnie-fractie was hij lid van de Auditcommissie en van het algemeen bestuur van de OMMIJ, het samenwerkingsverband tussen de gemeen- ten Barendrecht en Albrandswaard dat de VINEX-locatie Carnisselande/Portland realiseert. Voor deze en vele andere activiteiten met een maatschappelijke betekenis is Hans van Harten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Buitengewone commissieleden
Naast de installatie van de nieuwe raadsleden zijn maandagavond ook twee personen benoemd tot buitenge- woon commissielid. De heer Eddy Koen versterkt de PvdA-fractie en de heer Martijn van Meppelen Scheppink is sinds maandagavond buitengewoon commissielid namens de fractie van de SGP/ChristenUnie. Een buiten- gewoon commissielid heeft niet dezelfde bevoegdheden als een raadslid en neemt ook geen deel aan verga- deringen van de gemeenteraad, maar mag wel deelnemen aan commissievergaderingen.

Noot voor de pers,