Time : 10:58:17
Date : 26 March 2008
Sender Name: EWEA - European Wind Energy Association

Brussel, 31 maart - 3 april 2008 : Europa's belangrijkste windenergie-evenement

EWEC - Europese windenergieconferentie en -tentoonstelling:

Beleidsvormers presenteren hun toekomstvisie op de energievoorziening

Brussel, 31 maart - 3 april 2008 : Europa's belangrijkste windenergie-evenement.

Tijdens de Europese Windenergieconferentie 2008, georganiseerd door de Europese Windenergieassociatie (EWEA), zullen beleidsvormers en andere sleutelfiguren uit de Europese instellingen en lidstaten hun toekomstvisie op de energievoorziening presenteren.

De verschillende sprekers zullen hun licht laten schijnen over de recente voorstellen voor regelgeving inzake hernieuwbare energiebronnen. Windenergie kan een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de klimaatverandering en in het streven om onze afhankelijkheid van de olie-invoer terug te dringen en de werkgelegenheid en economische groei in Europa te stimuleren, terwijl het zelf een veilig en economisch verantwoord alternatief vormt.

Voorzitter van EWEC 2008 is EU-Commissaris voor Energie Andris Piebalgs, die op maandag 31 maart (om 10 u in het congrescentrum Brussels Expo) zijn beleidsvisie zal toelichten voor alle deelnemers. Ook de volgende sprekers hebben hun aanwezigheid reeds toegezegd voor de openingssessie:

- Andrej Vizjak, Minister van Economie, Slovenië
- Paul Magnette, Minister van Klimaat en Energie, België
- Manuel Pinho, Minister van Economie en Innovatie, Portugal
- Britta Thomsen, Lid van het Europese Parlement
- Arthouros Zervos, Voorzitter van de Europese Windenergieassociatie (EWEA)

"Het huidige debat over de klimaatverandering is een belangrijke katalysator die kan leiden tot een ingrijpende transformatie van de Europese energiemarkt. Dankzij zijn enorme technologische potentieel op het vlak van hernieuwbare energiebronnen kan Europa een significante bijdrage leveren tot de beperking van de CO2-uitstoot en de gevolgen van de klimaatverandering temperen. Europa moét deze gelegenheid aangrijpen, en het is absoluut noodzakelijk dat we nú ingrijpen, om zowel ecologische als economische redenen. EWEC 2008 is het ideale platform om deze problematiek te bespreken, en ik ben er trots op dat ik namens het gastland aan dit initiatief kan deelnemen," aldus Paul Magnette, de Belgische minister voor Klimaat en Energie.

EWEC 2008 zal meer dan 4000 beleidsvormers en sleutelfiguren uit de sectoren van windenergie en elektriciteit samenbrengen. Tijdens deze vier dagen van intensief netwerken, business development en informatie uitwisselen, zullen ze debatteren over de uitdagingen en opportuniteiten. Iets nieuws dit jaar is het Forum over de financiering van windenergie (Wind Energy Finance Forum), dat een aanvulling vormt op de klassieke meer beleidsmatige, wetenschappelijke en technologische aspecten.

Naast de conferentiesessies zal een parallelle tentoonstelling plaatsvinden met meer dan 200 toonaangevende bedrijven die actief zijn in de windenergiesector. EWEC 2008 biedt een ideaal platform om de meest recente technologieën, hardware en diensten onder de loep te nemen die een impuls geven aan de toekomst van de windenergie. Voorts biedt EWEC voor het eerst de mogelijkheid om direct met bedrijven uit de windenergiesector de mogelijkheden voor een carrière in deze sector te bespreken. 30 bedrijven verwelkomen studenten en werkzoekenden tijdens de speciale jobbeurs op woensdag 2 april van 9 tot 17.30 uur.

Wanneer:31 maart - 3 april 2008
Waar: Hall 10, Brussels Expo Brussel, België
Wie: Organisatoren:
Europese Windenergieassociatie (EWEA)
EWEA is de stem van de windindustrie en promoot actief het gebruik van windenergie, niet alleen in Europa, maar ook wereldwijd. De vereniging telt nu 400 leden uit 45 landen, waaronder niet alleen fabrikanten die meer dan 90% van de windenergiemarkt op wereldvlak uitmaken, maar ook toeleveranciers, wetenschappelijke instellingen, nationale verenigingen voor windenergie en hernieuwbare energiebronnen, ontwikkelaars, aannemers, elektriciteitsleveranciers, banken en verzekeringsmaatschappijen, en consultants. Dankzij deze bundeling van krachten is EWEA het grootste en machtigste windenergienetwerk ter wereld.

Meer info:
Op 31 maart om 12.30 uur, net na de openingssessie, vindt een persconferentie plaats.
Er zal ook een perszaal ter beschikking staan van de journalisten met computers, catering, achtergrondinformatie en persmappen over de belangrijkste onderwerpen van de conferentie.

Voor meer informatie over het programma en het inschrijvingsformulier (gratis toegang voor geaccrediteerde pers): www.ewec2008.info

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met : Paolo BERRINO
Campaign Coordinator
tel: +32 2 400 10 55
fax: +32 2 546 19 44
mob: +32 486 277 169
paolo.berrino@ewea.org

EWEA - European Wind Energy Association
63-65 Rue d'Arlon
BE-1040 Brussels
BELGIUM
http://www.ewea.org

URL: http://www.ewea.org http://www.ewec2008.info

Link to Press Release - UK Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL