Ingezonden persbericht


Unisys tekent nieuw contract met Achmea Zorg voor de levering van metered server oplossingen

Schiphol-Rijk, 31 maart 2008 -- Unisys (NYSE: UIS) kondigt aan dat meerdere contracten zijn getekend met Achmea Zorg, de zorgverzekeringdivisie van de vooraanstaande financiële dienstverlener Achmea, waaronder een vierjarig contract om een krachtige pay-per-use serveroplossing te leveren. De contracten, getekend in het vierde kwartaal van 2007, hebben een geschatte waarde van $11 miljoen. De samenwerking bouwt voort op een relatie van vijftien jaar.

Unisys levert twee ClearPath Libra 690 mainframesystemen, met aanvullende diensten. Deze geïntegreerde oplossing stelt Achmea Zorg in staat om de hoeveelheid verwerkingscapaciteit te bepalen en te betalen voor de hoeveelheid die ze nodig hebben. De pay-per-use mogelijkheid van de ClearPath server helpt Achmea Zorg om een real-time infrastructuur (RTI) uit te rollen, die direct en dynamisch bronnen toewijst ter ondersteuning van strategische bedrijfsprocessen en gemonitord wordt door de vooraanstaande 'metering'- technologie van Unisys.

Deze pay-per-use mogelijkheid vergroot de flexibiliteit en efficiency van de IT-infrastructuur, waardoor Achmea Zorg toegang heeft tot aanvullende verwerkingscapaciteit zodra dat nodig is en kan in real-time capaciteit toewijzen. Het helpt Achmea Zorg om te profiteren van de voordelen die een Real Time Infrastructure biedt, waarbij IT-middelen direct reageren op dynamische eisen vanuit business waardoor een hoog niveau van controle op uitvoering en budget mogelijk is. De ClearPath systemen zijn geschikt om naast de Unisys omgeving simultaan een Microsoft .NET en/of een J2EE Open Source omgeving te verwerken. Dit garandeert een naadloze samenwerking met open source en Service Oriented Architecture (SOA).

'De uitstekende samenwerking met Unisys heeft geleid tot de keuze voor de 'metering'-oplossing, in combinatie met nieuwe ClearPath systemen,' zegt Edgar Willemsen, verantwoordelijk voor Business Continuity Management bij Achmea Zorg. 'Het geeft ons de mogelijkheid om efficiënter met verwerkingscapaciteit om te gaan en de flexibele inzet van middelen past in de veranderingsstrategie van Achmea.'

'Deze overeenkomst bekrachtigt onze solide relatie met Achmea Zorg,' aldus Frank Kaalen, Vice President en General Manager van Unisys Nederland. 'Achmea Zorg is voor ons een belangrijke partner en samen hebben we een plan opgesteld om te komen tot kosteffectiviteit bij een groeiende vraag naar verwerkingssnelheid en -capaciteit. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe de Unisys strategie een real-time infrastructuur-oplossing biedt die klanten helpt om operationeel- en concurrentievoordeel te realiseren.'

Over Achmea

Achmea is de marktleider in verzekeringen in Nederland. De kracht van Achmea - met merken als Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, FBTO - schuilt in de verkoop via alle distributiekanalen: via Rabobanken, via onafhankelijke tussenpersonen en direct (onder andere via internet). Achmea maakt deel uit van Eureko, een toonaangevende organisatie in financiële dienstverlening met activiteiten in twaalf Europese landen. Bij Eureko werken 22.000 mensen, met een premieomzet van ¤ 15,6 miljard.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.



Ingezonden persbericht