Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROTHSCHILD GIRAF GEBOREN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Girafmoeder Annelies vrijdagochtend bevallen van dochter Kundi

Hilvarenbeek, maandag 31 maart 2008 - Safaripark Beekse Bergen is een jonge giraf rijker. Moeder Annelies is op vrijdagochtend voor het eerst bevallen van een vrouwtjesgiraf. Het jong had in het begin moeite met drinken, maar nu maken het jong en de moeder het goed. Naar verwachting is de jonge giraf al binnen enkele weken te zien tussen de andere Rothschild giraffen en Grévy zebra's op de savanne van het safaripark.

Op vrijdag 28 maart is een Rothschild giraf geboren in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Giraf Annelies is moeder geworden van een vrouwtjesgiraf. Het is de eerste keer dat ze een jong heeft gebaard. De bevalling is spoedig verlopen. Echter het jong, Kundi genaamd, wilde in het begin niet drinken. Annelies en haar jong maken het nu goed. Zodra moeder en haar jong voldoende zijn aangesterkt, zullen zij voor bezoekers zichtbaar zijn tussen de andere dieren in Safaripark Beekse Bergen. Naar verwachting kan dit enkele dagen tot weken duren. In het safaripark leven de giraffen tussen de Grévy zebra's langs de route van de wandel-, bus- en autosafari.

Rotschild giraf
Bij giraffen is er vaak een hechte band tussen moeder en jong. Gedurende de eerste dagen na zijn geboorte blijft het jong veelal binnen tien meter afstand van zijn moeder. In de vrije natuur wordt het aantal giraffen van de Rothschild giraf geschat op 500 exemplaren. Europese dierenparken spannen zich in om dit soort van een voortbestaan te verzekeren. Op dit moment leven er in Europese dierenparken circa 250 Rothschild giraffen die in een streng management programma worden gehouden. __________________________________________________________________________________________

Ingezonden persbericht