Gemeente Alkmaar


Eerste paal Inventor Business Park, Einthovenstraat Alkmaar

Op maandag 31 maart aanstaande wordt door wethouder Rian van Dam (Economische Zaken) van de gemeente Alkmaar de eerste paal geslagen voor de nieuwbouwontwikkeling Inventor Business Park, een ontwikkeling van Projectontwikkelingsmij Randstad Noord (PRN) uit Alkmaar in samenwerking met URA Bouw uit Limmen. Het project wordt gerealiseerd op het voormalige Spar terrein aan de Einthovenstraat op Bedrijventerrein Oudorp.

Inventor Business Park bestaat uit drie hoogwaardige gebouwen met bedrijfsruimten, showrooms en kantoren. Op elk gebouw worden luxe kantoorpenthouses gerealiseerd die vrij uitzicht hebben op de omgeving. De naam is een verwijzing naar alle uitvinders van wie de namen zijn verbonden aan de straten van Bedrijventerrein Oudorp. Elk gebouw is ook vernoemd naar een van de grote uitvinders.

De grotendeels in glas opgetrokken luxe kantoorruimten en showrooms worden gerealiseerd aan de zichtzijde vanaf de Alkmaarse Ring (N242) en de Nieuwe Schermerweg. De bedrijfsruimten zijn via de overheaddeuren aan de achterzijde te bereiken. Parkeren vindt plaats op eigen terrein. Daarmee krijgt de entree van Bedrijventerrein Oudorp een geheel nieuw aanzicht. Het is een eerste aanzet om de kwaliteit van het enigszins gedateerde Bedrijventerrein Oudorp te verbeteren. Hopelijk zal dit voorbeeld op grotere schaal navolging krijgen.

Het totale vloeroppervlak van de gebouwen bedraagt 7.500m2. Het Edison gebouw is 2.950m2 groot, het Einstein gebouw is 2.875m2 groot en het Marconi gebouw is 1.650m2 groot. Van de te verhuren meters is voor ruim 50% reeds een gebruiker gecontracteerd. Begin 2009 wordt het gebouw opgeleverd.


---

PRN is een onafhankelijke ontwikkelaar die voor eigen rekening en risico kantoren, woningen, winkels, bedrijfsruimten en zorgvastgoed ontwikkelt en realiseert. De focus ligt daarbij op complexe binnenstedelijke herontwikkelingsopgaven. Tevens wordt middels Grondbank Holland een portefeuille grondposities gehouden.