Ingezonden persbericht


T-Systems sluit contract van één miljard euro met Royal Dutch Shell

Wereldwijde hosting- en storage-overeenkomst grootste deal ooit voor zakelijke divisie Deutsche Telekom

Den Haag, Nederland / Frankfurt am Main, Duitsland, 31 maart 2008 - T-Systems heeft een megacontract gesloten met Royal Dutch Shell. Het vijfjarige multi-sourcingcontract dat de Deutsche Telekom-dochter T-Systems heeft binnengehaald, vertegenwoordigt een waarde van één miljard euro. T-Systems gaat Royal Dutch Shell wereldwijd voorzien van hosting- en storage-diensten. Dit is het grootste commerciële contract ooit voor T-Systems. De overeenkomst is onderdeel van een uitgebreid IT-infrastructuurprogramma van Royal Dutch Shell. Hiermee kan de multinational in de komende vijf jaar een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. Het megacontract bevestigt de positie van T-Systems als toonaangevende leverancier van netwerkcentrische ICT-diensten voor wereldwijde concerns met een hoofdkantoor in Europa.

Op grond van deze vijfjarige overeenkomst neemt T-Systems de infrastructuur en IT-professionals van de wereldwijde datacentra van Shell over. Drie van deze centra zijn gevestigd in Nederland, een in de Verenigde Staten en een in Maleisië. Royal Dutch Shell kijkt verder vooruit dan de standaardmogelijkheden van het traditionele outsourcingmodel. Het internationale bedrijf wilde zijn IT-omgeving baseren op geavanceerde, revolutionaire technologieën. Royal Dutch Shell koos voor T-Systems vanwege zijn innovatieve Dynamic Services-platform. Hierop host T-Systems het merendeel van de wereldwijde SAP-diensten van Royal Dutch Shell. Met deze unieke oplossing kan de multinational zijn ICT-capaciteiten - zoals bandbreedte en storage - snel aanpassen aan de klantbehoeften. Wanneer een klant zijn bedrijfsprocessen verandert, kan Royal Dutch Shell hier direct op inspelen. Door deze flexibiliteit profiteert de multinational van een hogere efficiency en aanzienlijke kostenbesparingen.

"Wij zijn bijzonder verheugd dat Shell onze betrokkenheid bij zijn wereldwijde IT-behoefte heeft beloond met het grootste outsourcingcontract van dit jaar. Nu wij het vertrouwen hebben gekregen van een van de grootste Europese ondernemingen, kunnen wij onze internationale activiteiten verder uitbreiden", zegt Reinhard Clemens, lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems.

Het energie- en petrochemische concern Royal Dutch Shell zocht naar een innovatief partnership met competitieve voordelen. T-Systems kon aan deze behoefte voldoen. Het bedrijf beschikt namelijk over gespecialiseerde, wereldwijd opererende teams en vestigingen op alle belangrijke locaties. Zo kan T-Systems Royal Dutch Shell 24 uur per dag een stabiele en robuuste IT-omgeving garanderen.

"Shell wilde een flexibele en innovatieve oplossing. Wij beschouwen het optimaliseren van zijn complexe IT-omgeving met meer dan 7.400 servers in ruim 100 landen als een uitdaging. Hierbij kunnen we onze verregaande flexibiliteit bewijzen. Dit alles maakt dit project tot wereldwijde dienstverlening pur sang", zegt Clemens.

Met de overeenkomst versterkt T-Systems zijn focus op netwerkgerichte ICT-oplossingen, en bouwt het bedrijf zijn groeistrategie op internationaal vlak uit. De dochteronderneming van Deutsche Telekom wil uitgroeien tot toonaangevende ICT-provider voor grote concerns en overheidsinstellingen in Europa en ze ondersteunen bij hun wereldwijde activiteiten. Om tegemoet te komen aan de wensen van Royal Dutch Shell voor wereldwijde dienstverlening, verplaatst T-Systems zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten naar Houston. Bovendien wordt Maleisië het servicemanagementcentrum. Het lokale datacenter aldaar dient als operationele hub voor de hele regio Zuidoost-Azië. Circa 900 hoogopgeleide IT-specialisten van Royal Dutch Shell gaan dit datacenter versterken. T-Systems ontvangt hen met open armen en zal hun IT-loopbanen in een geheel op ICT gerichte omgeving nieuwe impulsen geven.

Het contract versterkt eveneens de positie van T-Systems Nederland binnen de T-Systems groep. De kern van het accountmanagement krijgt namelijk Den Haag als thuisbasis. Naast de overeenkomst met Royal Dutch Shell sloot T-Systems onlangs nog een aantal andere grote IT-outsourcingcontracten. Zo wordt T-Systems verantwoordelijk voor een deel van de IT-infrastructuur van Centrica, een Brits energiebedrijf.

Over T-Systems
T-Systems is een specifiek klantgerichte dochteronderneming van de Deutsche Telekom. Meer dan 160.000 ondernemingen en overheidsinstellingen maken gebruik van T-Systems als provider voor netwerkcentrische ICT-diensten - uiteenlopend van het beheer van datacentra of wereldwijde internetprotocol-diensten tot en met de ontwikkeling en het beheer van applicaties. Met vestigingen in meer dan 20 landen, is T-Systems een erkende dienstverlener voor wereldwijde bedrijfsactiviteiten van Europese concerns. De onderneming heeft haar hoofdzetel in Frankfurt am Main in Duitsland en is actief in alle industrietakken. T-Systems is de grootste provider voor de automobielindustrie, de telecommunicatie- en overheidssector. Met ongeveer 56.500 werknemers behaalde T-Systems in 2007 een omzet van 12 miljard euro.

T-Systems
Media Relations

Tel.: +49 (0) 69 66531-126
E-Mail: presse@t-systems.com

Meer informatie voor journalisten is te vinden op www.t-systems.com/presscenter