Gemeente Elburg

HARDE

RECONSTRUCTIE EPERWEG N309 OOSTENDORP - 'T HARDE

Verkeershinder 31 maart tot en met 19 april

De provincie Gelderland start op 31 maart met werkzaamheden aan de N309 in 't Harde en richting Oostendorp (gemeente Elburg). De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Per fase is steeds een deel van de weg afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid en dient rekening te houden met langere reistijden.

Tussen 31 maart en 19 april voert de provincie werkzaamheden uit aan de Eperweg bij en in `t Harde. Op maandag 31 maart en dinsdag 1 april wordt een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht op de Eperweg tussen de parkeerplaats bij landgoed Zwaluwenburg en de Bovendwarsweg in 't Harde. Tussen 7 april en 19 april wordt het weggedeelte tussen de Burgemeester Ulco de Vriesweg en de inrit carpoolplaats / AC restaurant compleet nieuw ingericht. Bij de Burgemeester Ulco de Vriesweg komt een voorsorteervak voor linksafslaand verkeer. Ook wordt de fietsoversteek veiliger ingericht, zodat het in twee gedeeltes de weg over kan steken. Tijdens de werkzaamheden is het betreffende werkvak afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Daarbij moet het verkeer rekening houden met langere reistijden.

Na deze werkzaamheden volgt in april nog werk aan de N309 bij Oostendorp (Zuiderzeestraatweg Oost) en bij 't Harde tussen de A28 en de spoorwegovergang.

Verkeersmaatregelen

Maandag 31 maart en dinsdag 1 april tussen 6.00 en 20.00 uur

Tussen de parkeerplaats (km 36.700) en de Bovendwarsweg in 't Harde is de N309 is afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Het verkeer naar Elburg wordt omgeleid van de A28 via Nunspeet en de N310 of van de A28 via Wezep en de N308.

Maandag 7 april 06.00 uur tot en met zaterdag 19 april 20.00 uur.

De Eperweg is in 't Harde afgesloten tussen de Burgemeester Ulco de Vriesweg en de inrit Carpoolplaats/ AC nabij aansluiting A28. 't Harde is dan niet bereikbaar vanuit de A28 en andersom.

Het gemotoriseerde verkeer vanuit 't Harde wordt omgeleid naar de A28 via de N308 Oldebroek Wezep of via de N310 Doornspijk Nunspeet. De omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven. Hulpdiensten hebben tijdens het werk hun eigen routes. Voor het langzaam verkeer en landbouwverkeer wordt een rijstrook van de N309 vrijgehouden. Dit verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijden de buurtbus van lijn 514 door 't Harde en de scholierenlijn 682 via aangepaste routes. Kijk voor meer informatie op de website van busmaatschappij Veolia (www.veolia-transport.nl) of bel de Veolia-klantenservice T (013) 549 99 19.

Meer informatie

Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg is informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, Toezichthouders Martijn Boks of Jan Schuppers (06) 27 343 178 of Roberto Ovaa (026) 359 92 50.