Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Datum 31 maart 2008

ERIKS is voornemens een openbaar bod in contanten uit te brengen op Koninklijke Econosto N.V. van EUR 7,80

Dit is een openbare mededeling van ERIKS group nv ingevolge artikel 5 lid 2 van het Besluit Openbare Biedingen Wft. Dit is geen openbare mededeling dat een openbaar bod wordt uitgebracht op het aandelenkapitaal van Koninklijke Econosto N.V. Deze mededeling is niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië en Japan.

ERIKS group nv ("ERIKS") is voornemens een openbaar bod uit te brengen op alle geplaatste en uitstaande aandelen in het kapitaal van Koninklijke Econosto N.V. ("Econosto") met een nominale waarde van EUR 0,50 per aandeel (de "Aandelen") tegen een biedprijs van EUR 7,80 in contanten per Aandeel (de "Biedprijs") (het "Bod").

Het voorgenomen Bod
Op vrijdag 28 maart 2008 heeft ERIKS de voorzitter van de Raad van Commissarissen en de CEO van Econosto geïnformeerd over haar voornemen tot het uitbrengen van het Bod. Samengevat, stelt ERIKS het volgende voor:


- ERIKS is voornemens een openbaar bod in contanten uit te brengen op de Aandelen tegen een Biedprijs van EUR 7,80 per Aandeel;

- De Biedprijs vertegenwoordigt een premie van 43,9% ten opzichte van de slotkoers van Econosto op 11 januari 2008, de laatste dag voorafgaand aan door Gilde Buy Out Partners ("Gilde") en Econosto gezamenlijke uitgebrachte openbare mededeling over Gilde's voorgenomen aanbevolen bod in contanten;

- De Biedprijs vertegenwoordigt een premie van 9,2% ten opzichte van de slotkoers van Econosto op 28 maart 2008, de laatste handelsdag voorafgaand aan deze openbare mededeling;
- ERIKS ondersteunt Econosto's internationale groeistrategie. De voorgenomen acquisitie zal bijdragen aan een versnelde realisatie van deze strategie, welke goed past in ERIKS' eigen strategie. ERIKS ziet Econosto's huidige activiteiten in het Midden-Oosten als een uitstekende mogelijkheid om haar internationale positie verder te versterken;
- ERIKS voorziet momenteel geen substantiële herstructureringen van de Econosto Group als een direct gevolg van het Bod;

- ERIKS heeft alle interne goedkeuringen verkregen om het voorgenomen Bod uit te kunnen brengen, evenals een positief advies van haar ondernemingsraad;
- ERIKS heeft volledig gecommitteerde financiering beschikbaar voor het Bod;
- ERIKS voorziet geen problemen met de mededingingsautoriteiten en verwacht de benodigde goedkeuring(en) voor de overname te verkrijgen

voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer J. van der Zouw, CEO en/of de heer J.G. de Boer, CFO

Wij zijn ervan overtuigd dat de strategische, financiële en sociale rationale van het voorgenomen Bod gunstig is voor zowel Econosto als ERIKS, hun aandeelhouders, werknemers en overige belanghebbenden.

ERIKS heeft op zondag 30 maart 2008 aan de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Econosto haar voorgenomen Bod nader toegelicht.

Veelbelovende toekomst voor de combinatie van Econosto en ERIKS ERIKS staat achter de huidige visie en groeistrategie die wordt geïmplementeerd door het management van Econosto. ERIKS heeft er vertrouwen in dat de combinatie van de activiteiten van Econosto en ERIKS zal bijdragen aan een versterking van hun diensten aan hun afnemers. Econosto zal zich binnen ERIKS verder ontwikkelen als het internationale "competence centre" voor afsluiters en afsluiter gerelateerde projecten, inclusief het daarbijbehorende product management. In de regio's waar Econosto en ERIKS beiden actief zijn, zal Econosto kunnen profiteren van ERIKS' lokale distributie netwerk.

Sociale aspecten
ERIKS zal de huidige rechten en arbeidsvoorwaarden van Econosto's werknemers respecteren. ERIKS voorziet momenteel geen substantiële herstructureringen voor de Econosto groep als een direct gevolg van het Bod.

Financiering
ERIKS heeft volledig gecommitteerde financiering beschikbaar voor het Bod. De beoogde financieringsstructuur van de nieuwe combinatie zal, na het succesvol afronden van het voorgenomen Bod, in lijn zijn met het huidige financieringsbeleid van ERIKS.

Lopend bod van Gilde
Ingevolge paragraaf 5.8 van het biedingsbericht van 14 maart 2008, dat door KENV Acquisition B.V. en Econosto is uitgebracht, mag Econosto reageren op een "ongevraagd schriftelijk bona fide bod van een derde", indien het bod, naar de mening van Econosto's Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur, beter is dan het bod zoals beschreven in het biedingsbericht van 14 maart 2008, op voorwaarde dat de biedprijs van het tegenbod tenminste EUR 7,75 bedraagt.

Aangezien ERIKS' Biedprijs hoger is dan EUR 7,75 en meerwaarde oplevert voor Econosto's aandeelhouders, evenals substantiële voordelen voor de werknemers, afnemers, leveranciers en overige belanghebbenden, is ERIKS van mening dat haar Bod een bonafide "Concurrerend Bod" is. Dientengevolge heeft ERIKS de Raad van Commissarissen en het Raad van Bestuur van Econosto gevraagd om KENV Acquisition B.V. op de hoogte te brengen van ons Concurrerend Bod, zodat de overeengekomen termijn van vijf werkdagen, de "matching period", op maandag 31 maart 2008 van start kan gaan en uiterlijk op vrijdag 4 April 2008 zal aflopen.

P E R S B E R I C H T

Biedingsproces
Wij verwachten eind april het biedingsbericht gereed te hebben, de formele goedkeuring voor het biedingsbericht van de Autoriteit Financiële Markten (de "AFM") te ontvangen en het Bod uit te brengen.

Indien het Bod gestand wordt gedaan en ERIKS ten minste 95% van de Aandelen houdt, is zij voornemens om na overleg met Euronext Amsterdam N.V. de notering van de Aandelen aan Euronext Amsterdam N.V. zo spoedig mogelijk te beëindigen.

De AFM, de Sociaal Economische Raad en de relevante mededingingsautoriteiten zijn of zullen worden geïnformeerd over het voorgenomen Bod, en indien nodig, worden verzocht om hun toestemming te verlenen. Voorts zullen de vakorganisaties worden ingelicht.

Adviseurs
Fortis Corporate Finance & Capital Markets treedt op als financieel adviseur en De Brauw Blackstone Westbroek N.V. treedt op als juridisch adviseur van ERIKS.

Disclaimer
Dit bericht is geen aanbod noch vormt het een onderdeel van een aanbod tot koop of verkoop van of inschrijving op enige effecten van ERIKS group nv.

Dit persbericht wordt eveneens in het Engels gepubliceerd.

Forward-looking statements
This press release includes "forward-looking statements" and language indicating trends, such as "anticipated" and "expected". Although ERIKS believes that the assumptions upon which its financial information and forward-looking statements are based are reasonable, it can give no assurance that these assumptions will prove to be correct. Important factors that could cause actual results to differ materially from ERIKS' projections and expectations are disclosed in ERIKS' annual report for the year ended 31 December 2007 and in other documents which are available on ERIKS' website at www.eriks.com. These factors include, among others, changes in consumer preferences and product trends; price discounting by major competitors; failure to realize anticipated results from synergy initiatives; failure to obtain regulatory consents or other third party approvals; and increases in costs generally. All forward-looking statements in this press release are expressly qualified by such cautionary statements and by reference to the underlying assumptions. ERIKS does not undertake to update forward-looking statements relating to its businesses, whether as a result of new information, future events or otherwise. ERIKS does not accept any responsibility for any financial information contained in this press release relating to the business or operations or results or financial condition of Econosto.

Conference calls met de Raad van Bestuur van ERIKS group nv op 31 March 2008
- 10:00 CET persconferentie
Inbelnummer: +31 20 531 5813
Replay: +31 70 315 4300 (code: 14 52 06 #)
De replay is beschikbaar vanaf een uur na afloop van de conference call tot en met 14 april.


- 11:30 CET analysts' conference
Inbelnummer: +31 20 531 5825
Replay: +31 70 315 4300 (code: 14 52 07 #)
De replay is beschikbaar vanaf een uur na afloop van de conference call tot en met 14 april.

Voor uitgebreide informatie over de ERIKS-groep verwijzen wij naar onze website www.eriks.com

Van Raad van Bestuur ERIKS group nv
Telefoon 072 54 75 888


---- --