Fortis Bank

Published: 08:15 31.03.2008 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis publiceert jaarverslag en verslag duurzaam ondernemen 2007

Fortis publiceert vandaag haar jaarverslag 2007 en het verslag duurzaam ondernemen 2007. De verslagen verschijnen samen om het belang van duurzaamheid voor Fortis te onderstrepen. Ze zijn beschikbaar op www.fortis.com.

De nadruk in het jaarverslag 'Solide basis, veelbelovende toekomst' ligt deze keer op drie grote thema's die van 2007 een buitengewoon jaar maakten voor Fortis: de sterke commerciële prestatie bij zowel bank als verzekeringen, de gevolgen van de turbulentie op de mondiale kredietmarkten voor Fortis en de overname van geselecteerde activiteiten van ABN AMRO. In een uitgebreid interview met Jean-Paul Votron wordt hierop dieper ingegaan.

Het verslag duurzaam ondernemen: 'De volgende stap in duurzame groei' is dit jaar gecentreerd rond de drie strategische thema's van duurzaam ondernemen: duurzaam ketenbeheer, klimaatverandering en sociale inclusie. Het verslag belicht tevens belangrijke mijlpalen zoals de oprichting van een CSR* Advisory Board, de implementatie van een uitgebreid CO2-neutraliteitsprogramma, de onderschrijving van de UN Principles for Responsible Investment en het partnership in Carbon Finance met het United Nations Development Program.

Zowel het jaarverslag als het verslag duurzaam ondernemen is beschikbaar op het internet in het Engels, Nederlands en Frans. Bij het jaarverslag (www.reports.fortis.com/2007) is het online gebruiksgemak bevorderd door de introductie van nuttige extra functies zoals cross-links, trefwoorden, de mogelijkheid om tabellen te exporteren, een elektronische begrippenlijst en een interactieve grafiekengenerator. De website duurzaam ondernemen (www.fortis.com/sustainability) is volledig vernieuwd en biedt een compleet overzicht van alle activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen. De papieren versies worden medio april 2008 verspreid. Een papieren exemplaar is verkrijgbaar via het daarvoor bestemde bestelformulier op de website onder 'Corporate publicaties'.

De jaarresultaten 2007 van Fortis werden bekendgemaakt op 7 maart 2008.


*Corporate Social Responsibility of 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen'.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,3 miljard (29/02/2008), behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 65.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19