Brutale pasjesroof

Ulft, 31-03-2008 o Een 66-jarige vrouw uit Ulft werd op vrijdag 28 maart omstreeks 16.45 uur slachtoffer van een brutale pasjesroof. Een bank- en een giropas werden ontvreemd en van de rekening werd een aanzienlijk bedrag opgenomen.

Bij de woning van de vrouw, aan de Voorstsestraat in Ulft, werd vrijdag aangebeld door een man. De man stak een smoes af dat er een reparatie aan de auto van mevrouw moest worden uitgevoerd en dat daarvoor het kentekenbewijs nodig was. De vrouw liep de woning in met de man die de voordeur open liet. Terwijl de man en vrouw in de woning waren, kwamen een tweede man en een meisje de hal binnen waarna zij de pasjes uit de handtas van mevrouw wegnamen.

Later die dag werd mevrouw gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die met een smoes haar pincode wist te ontfutselen. Voordat de vrouw haar pasjes had geblokkeerd werd al een aanzienlijk bedrag van de rekening opgenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement:

De man die meeliep naar de woonkamer: - Leeftijd ongeveer 40 jaar, 1,80 meter lang, heel zwart haar. De man droeg een donkere broek en een trui met een zwart/wit motief. De man sprak Nederlands met een licht buitenlands accent. Normaal postuur.

De tweede man: - Leeftijd ongeveer 30 à 35 jaar, 1,70 meter lang, donkerblond haar. De man droeg een grijze broek en een korte grijze jas. Normaal postuur.

Het meisje: - Leeftijd ongeveer 16 jaar, ongeveer 1,70 meter lang, lichtblond haar wat in een knotje gedragen werd. Normaal tot slank postuur.

De verdachten reden in een donkerkleurige middenklasse auto, vermoedelijk een sedan.

Getuigen die iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie Oude-IJsselstreek op nummer 0900 8844. Ook mensen die slachtoffer zijn van dergelijke praktijken en die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, worden verzocht met dit nummer te bellen.