Wilde zwijnen zorgen voor gevaarlijke situatie

Apeldoorn, 31-03-2008 o De politie heeft vrijdagavond 28 maart samen met jachtopzieners een gevaarlijke situatie op de A1 kunnen voorkomen door twee wilde zwijnen en een tiental jonge biggetjes weg te drijven van de snelweg.

Na een melding rond 20.15 uur dat er nabij de oprit naar de A1 op de Europweg in Apeldoorn wilde zwijnen waren gesignaleerd, ging de politie met jachtopzieners op onderzoek uit. Na enige tijd werden twee zwijnen en een tiental jonge biggetjes gezien in de berm bij de A1 tussen de oprit aan de Europaweg en het tankstation De Hucht. Met het razende verkeer op de A1 kon dit voor gevaarlijke situaties zorgen.

Daarom werd het verkeer op de noordbaan A1 en het verkeer op de Europaweg richting de oprit van de snelweg stilgezet. Dienstautos vormden vervolgens een muur om te voorkomen dat de zwijnen de rijbaan op konden. Met drijvers werden de wilde zwijnen vervolgens richting de Europaweg teruggedreven. In het hekwerk bleek een groot gat te zitten waardoor de zwijnen vermoedelijk zijn uitgebroken.