Rijden ondanks rijverbod

Gorssel, 31-03-2008 o De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart een 49-jarige man uit Eefde aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod.

De man werd vrijdagavond rond 22.30 uur tijdens een alcoholcontrole in het centrum van Gorssel betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek een alcoholpromillage van ruim 1,1 te hebben en kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur. De man sloeg het aanbod van de dienstdoende agenten af om naar huis te worden gebracht en gaf aan in zijn auto de duur van de rij-ontzegging te willen uitzitten.

Toen de agenten rond 01.40 uur, na het opbreken van de alcoholcontrole, postvatten op de Hoofdstraat in Gorssel, zagen zij de man toch wegrijden. Hierop kreeg hij een stopteken en werd hij aangehouden. De man kreeg een bekeuring en kon daarna zijn weg vervolgen.

Bij dezelfde alcoholcontrole bleek een 38-jarige man uit Warnsveld een alcoholpromillage van bijna 1 te hebben waarop hij een rijverbod van 3 uur kreeg opgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.