Ingezonden persbericht


Avocent helpt datacenterklanten bij snellere inzet van seriële apparatuur

Nieuw Vennep, 31 maart 2008 - Avocent Corporation (Nasdaq: AVCT) heeft zijn aanbod van beheeroplossingen voor seriële apparatuur uitgebreid. Daardoor is effectiever beheer van multivendor- en multiplatform-datacenters mogelijk tegen lagere kosten. De ACS 6000-series, onderdeel van de productfamilie van Avocent-consoleservers, voorzien in hoge beschikbaarheid en bieden datacenterbeheerders optimale mogelijkheden voor het beheer van hun omgevingen.

"Als marktleider helpen we klanten bij het beheren van meer dan twee miljoen servers, routers en switches in datacenters overal in de wereld. Ons succes is het resultaat van nauwe samenwerking met klanten bij de ontwikkeling van oplossingen die inspelen op de eisen van hun groeiende en steeds wijzigende omgevingen", zegt Dave Perry, Executive Vice-President en General Manager van de Management Systems Division van Avocent. "Klanten hebben ons om hulp gevraagd bij een snellere inzet van bedrijfsmiddelen in het datacenter. De ACS 6000-modellen spelen daarop in en zorgen ook voor meer beschikbaarheid en beveiliging."

Het mogelijk maken van beheer op afstand in het datacenter vereist meestal het uitgebreid herbekabelen van de serverracks. De ACS 6000-modellen zijn de eerste consoleservers die configureerbare pin-outs hebben voor een koppeling met Cisco-routers. Dat voorkomt kostbare en tijdrovende herbekabeling. Het resultaat is een snellere en eenvoudiger installatie, cruciaal voor klanten die hun datacenters upgraden of consolideren. De autodiscovery van hostnamen bespaart tijd en geld. Servers en netwerkcomponenten hoeven niet meer handmatig opgespoord te worden. De ACS 6000 vindt deze onderdelen automatisch in de helft van de tijd.

Bedrijven kunnen vandaag de dag niet zonder flexibele toegangsoplossingen die de hoge-beschikbaarheid van servers ondersteunen. De ACS 6000 biedt een brede reeks van flexibele toegangsopties, zoals een optioneel ingebouwd modem en draadloze PCMCIA-kaarten voor 24x7 beschikbaarheid. Op beleidsregels gebaseerde toegangscontrole en beveiliging op basis van best practices zijn inzetbaar. Ook biedt deze oplossing verschillende vooraf ingestelde toegangsniveaus, data- en event-logging en intelligente real-time monitoring.

Naast de ACS 6000 introduceert Avocent tevens de ACS 5000-series. Deze zijn ontworpen voor middelgrote datacenters waar grootschalige beveiliging en toegangscontrole niet nodig zijn. De ACS 6000- en de ACS 5000-modellen maken het mogelijk om elk serieel apparaat op afstand te beheren, waaronder Linux-, UNIX- en Sun Solaris-servers, netwerkinfrastructuurelementen als routers, switches en firewalls, en telefoonapparatuur (PBX). De ACS-modellen zijn te beheren met behulp van de DSView® 3-managementsoftware van Avocent.

"Er is een stijgende vraag naar beheer van seriële apparatuur. Dat geldt niet alleen in de grootzakelijke markt, maar ook in het middensegment. Daarom hebben we deze brede productfamilie gecreëerd, die inspeelt op de behoefte van iedere klant", aldus Perry.

De ACS 6000- en de ACS 5000-series zijn vanaf nu leverbaar. Meer informatie is te vinden op www.avocent.com.


Over Avocent Corporation
Avocent levert oplossingen voor het beheer van ICT-taken en -infrastructuur aan ondernemingen overal ter wereld. Deze oplossingen stellen klanten in staat om hun kosten te reduceren en het beheer van complexe ICT-omgevingen te vereenvoudigen via geïntegreerde, gecentraliseerde in-band- en out-of-band-hardware en -software.

De softwaredivisie van Avocent, LANDesk, is daarnaast een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer. Raadpleeg voor meer informatie de website www.avocent.com.

Voor meer informatie en testverzoeken:

Progress Communications
Jan Willem Alphenaar
Telefoon: 020 - 363 11 52 / 06 - 109 62 071
E-mail: avocent@progresscommunications.nl www.progresscommunications.nl