Autokopers nemen het heft in eigen hand


DOETINCHEM, 20080331 -- Kopers van gebruikte auto's bereiden zich steeds beter voor als zij een showroom willen bezoeken. Vooral het internet is een populair medium waar de potentiële autokoper informatie vanaf haalt.

Het internet is een bron van informatie waaruit mensen putten die een gebruikte auto willen kopen, verkopen of inruilen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Vergelijkingen met andere aanbieders worden gemaakt en er wordt gretig gebruik gemaakt van alle ervaringen van andere gebruikers van de auto die de koper op het oog heeft. En dat alles zonder één stap in de showroom te zetten!

Kopers en verkopers van gebruikte auto's omarmen de mogelijkheden die het internet biedt. Dit blijkt ook uit het groeiend aantal online taxaties die AutoDNA.nl in de afgelopen maanden heeft verwerkt. De vraag naar een online taxatierapport is het afgelopen jaar met 280% gestegen. Bij AutoDNA.nl hebben inmiddels meer dan 300.000 mensen gebruik gemaakt van de taxatieservice en zich zo voorbereid op de aan- of verkoop van hun auto. Met de onafhankelijke waardebepaling van AutoDNA.nl komen zij niet voor verrassingen te staan. De slimme automobilist biedt de auto zelf te koop aan op Internet, via marktplaats.nl, ikwilvanmijnautoaf.nl en/of autorola.nl verkopen zij hun auto vervolgens aan de hoogste bieder.

AutoDNA.nl gaat de service aan autobezitter uitbreiden met het bepalen van de `toekomstwaarde' van een auto. Frans Huetink, oprichter van AutoDNA.nl, legt uit: "Via onze website kunnen autobezitters te weten komen wat hun (gewenste) auto over vier of vijf jaar nog waard is. Zo kunnen zij een goede afweging maken of de investering een verstandige keuze is. Autokopers maken steeds handiger gebruik van internet, het online reserveren, bestellen of kopen van de volgende auto is nog slechts een kwestie van tijd."