De website van het Fotocollectief geheel vernieuwd


Schiedam, 20080331 -- De website van het FotoCollectief is geheel vernieuwd en staat nu bekend onder de naam FotoCollectief 2.0 of: FC2. Naast de foto's van leden van het Fotocollectief en de ballotagebank is er nu ook ruimte voor "gastfotografen" om foto's up te loaden. Voor gastfotografen is dit beperkt tot 1 per dag. Leden kunnen onbeperkt uploaden.

Filosofie
Het Fotocollectief is opgericht als podium voor "andere" fotografie.

Het stimuleren en uitdragen van bewerkte, "vreemde" of vervreemdende fotografie met een andere kijk op fotografie,

Kernwoorden hierbij zijn:
Abstraherend
Impressionistisch
Magisch realisme.
Geometrisch
Surrealisme
Lyrisch, expressief
Minimalistisch

Op het FotoCollectief kan je dus niet het hele Portfolio van een fotograaf zien!

FotoCollectief is geen site met een hoog bijen- en bloemgehalte. Mag wel, maar dan in bewerking en abstractie. We zijn wel streng op de kernwoorden, maar uitzonderingen bevestigen toch altijd de regel.

Oproep
We nodigen fotografen, die zich thuis voelen in de filosofie van `Het Fotocollectief' uit om hun werk onder onze aandacht te brengen. Dit kan door een e-mail te sturen met 15 foto's ter beoordeling. De foto's mogen niet groter zijn dan 640 pixels aan de lange kant en alleen in jpg-formaat (max.150kb per foto).

Om de site zonder irritante reclamebanners in de lucht te kunnen houden wordt een jaarlijkse bijdrage van ¤ 25,- in rekening gebracht.


Inlichtingen:
info@fotocollectief.nl
www.fotocollectief.nl
www.photocollective.nl





Ingezonden persbericht