Amsterdam Airport Schiphol









Published: 16:00 31.03.2008 GMT+2 /Source: Schiphol Group /AEX: SCHIPHOL /ISIN:

Schiphol Group agendeert voorstel super dividend met minimale A rating als uitgangspunt

Schiphol, 31 maart 2008


Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van N.V. Luchthaven Schiphol (handelsnaam Schiphol Group) op 17 april 2008, zal de directie naast het reguliere dividendvoorstel een extra uitkering uit de winstreserve (super dividend) voorstellen.

Toen er nog sprake was van vervreemding van een minderheid van de aandelen van Schiphol Group, was afgesproken met de toenmalige minister van Financiën dat Schiphol Group, voorafgaand aan deze privatisering, een super dividend zou uitkeren aan haar aandeelhouders. Nu de regering in 2007 heeft besloten dat de privatisering niet doorgaat, hebben de aandeelhouders te kennen gegeven alsnog aanleiding te zien om een verzoek te doen voor de uitkering van een super dividend.

De directie van Schiphol Group stelt na overleg met de Raad van Commissarissen het volgende voor:
o Een super dividend (eenmalige uitkering ten laste van de winstreserve) van EUR 500 miljoen in 2008, in beginsel uit te keren in het derde kwartaal van 2008;
o Een tweede super dividend (eenmalige uitkering ten laste van de winstreserve) van maximaal EUR 500 miljoen in 2009, waarbij voor het bepalen van de uiteindelijke hoogte van de uitkering de voorwaarde is dat ten minste een credit rating van single A flat (Standard & Poor's) behouden blijft.

Op grond van Artikel 25, eerste lid, onderdeel i WOR heeft de Centrale Ondernemingsraad van Schiphol Group een adviesrecht heeft inzake het aantrekken van belangrijke kredieten zoals noodzakelijk voor de financiering van het super dividend.

Naast het reguliere en super dividendvoorstel staat op de AvA agenda ondermeer de vaststelling van de jaarrekening 2007 evenals het Verantwoord Ondernemen verslag 2007 en de verlening van décharge voor de taakuitoefening van de directie en de Raad van Commissarissen over het boekjaar 2007.

Aandeelhouders van N.V. Luchthaven Schiphol zijn de Staat der Nederlanden (75,8%), de gemeente Amsterdam (21,8%) en de gemeente Rotterdam (2,4%).


Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com




Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl