Radboud Universiteit Nijmegen


Prof. Marie-Charlotte Huysmans hoogleraar Cariologie en Endodontologie

Prof. dr. M.C.D.N.J.M. (Marie-Charlotte) Huysmans (Breda, 1964) is met ingang van 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Medische Wetenschappen / UMC St Radboud met als leeropdracht Cariologie en Endodontologie. Dr. Huysmans is momenteel hoogleraar Conserverende tandheelkunde aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen en coördinator van het tandheelkundig onderzoek van het Centrum.

Marie-Charlotte Huysmans studeerde tandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze in 1987 afstudeerde. Ze promoveerde in 1992 aan deze universiteit op de dissertatie Mechanical failure and direct post and cores in restorative dentistry, een biomechanisch onderzoek naar de sterkte van gebitselementen die met wortelstiften en composiet of amalgaam zijn opgebouwd.

Na een onderzoeksverblijf aan de Northwestern University of Chicago werkte Huysmans van 1992 tot 1998 als universitair docent cariologie en endodontologie aan de Radboud Universiteit. Ze stapte over naar het cariësonderzoek en werkte als onderzoeksmedewerker gedurende bijna een jaar in Dundee, Schotland. In 1998 werd dr. Huysmans benoemd tot hoogleraar Conserverende tandheelkunde aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen. Sinds 1999 coördineert zij daar het tandheelkundig onderzoek.

De leerstoel van prof. Huysmans in Nijmegen is gesitueerd in het Nijmegen Centre for Evidence Based Practice.