Ingezonden persbericht


Persbericht

Goedkeuring minister Verburg doet recht aan inspanningen sector

De Stichting Kwaliteitsregeling Veetransport (SKRV) is verheugd dat minister Verburg het kwaliteitssysteem Dierwaardig Vervoer heeft goedgekeurd. Daarmee wordt recht gedaan aan de inspanningen die de sector de afgelopen periode heeft verricht, tezamen met een groot aantal andere organisaties én vertegenwoordigers van het ministerie van LNV en de VWA. Vandaag heeft de Minster de SKRV bericht dat het kwaliteitssysteem Dierwaardig Vervoer officieel door haar is goedgekeurd. Daarmee voldoet Dierwaardig Vervoer aan de eisen van het ministerie van LNV en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Zoals de minister vorige week in het overleg met de Tweede Kamer heeft gemeld, betekent dit dat voor bedrijven waarbij de initiële audit Dierwaardig Vervoer met goed resultaat heeft plaatsgevonden, de stalkeuring van toepassing blijft. Voor alle andere transporteurs is vanaf 1 april a.s. de klepkeuring van toepassing. De SKRV heeft op dit moment ruim 60 aanmeldingen voor deelname aan Dierwaardig Vervoer ontvangen. De certificerende instantie plant de audits bij deze bedrijven zo snel mogelijk in. Het streven is om de initiële audit bij deze 60 bedrijven binnen vier à vijf weken af te nemen. Van de 15 bedrijven die tot en met vandaag een ingangsaudit (hebben) ondergaan zijn er tot op heden 4 certificaatwaardig bevonden.

De SKRV ziet Dierwaardig Vervoer als een goed fundament voor het verder verbeteren van het dierenwelzijn tijdens veetransport. De sector realiseert zich dat Dierwaardig Vervoer in de toekomst verder moet worden ingevuld en dat ook de aansluiting op andere kwaliteitssystemen een belangrijk aspect is. De sector roept daartoe nadrukkelijk alle schakels in de keten op om zich aan Dierwaardig Vervoer te committeren. Het is hoog tijd dat álle partijen in de vleesketen hun woorden nu gaan omzetten in daden!