Simac Techniek NV

31-3-2008
Van datacenter naar Delivery Center

Citrix Systems heeft onlangs het Citrix Delivery Center aangekondigd. Een nieuwe overkoepelende productfamilienaam voor haar Application Delivery Infrastructure oplossingen. Deze productfamilie kent vier bekende productlijnen: XenServer, XenDesktop, NetScaler en XenApp (voorheen beter bekend als Citrix Presentation Server).

Daarnaast heeft Citrix ook Workflow Studio aangekondigd. Een product dat ontworpen is zodat klanten de volledige kracht van het Citrix Delivery Center kunnen benutten door de onderlinge communicatie van de verschillende productenlijnen te stroomlijnen.
[downloadattachment.aspx?intLSAttSetId=48252&strCustomization=resi zeImage&intWidth=450&intHeight=-1&intImageResizeMode=1]

Datacenter transformatie
Het nieuwe Citrix Delivery Center reflecteert de toenemende vraag van IT-organisaties om statische datacenters te transformeren naar dynamische delivery centers. Historisch gezien zijn datacenters per definitie statische pakhuizen van applicaties en gegevens, meer gericht op lange termijn projecten dan het op korte termijn voldoen aan verzoeken voor het snel en flexibel leveren van diensten ten behoeve van de gebruiker.

Anytime, anywhere, anyplace
En dat terwijl de omgeving in een rap tempo verandert. De concurrentie is moordend en bedrijven hebben te maken met een constant spervuur van nieuwe applicaties en met een toenemende mobiliteit van de gebruikers. In een tijd waar bedrijven feitelijk draaien op de beschikbaarheid van applicaties, wordt het leveren van deze applicaties naar elke gebruiker anytime, anywhere, anyplace, een belangrijk aandachtspunt voor elke IT-organisatie. Citrix Delivery Center is de eerste oplossing op de markt die deze uitdaging adresseert voor alle applicaties, alle netwerken en alle gebruikers.

Citrix Delivery Center
Het Citrix Delivery Center is opgebouwd uit de volgende productlijnen:
* XenServer Â
Virtualisatie van servers in het datacenter. Citrix kan met Provisioning Server de âapplication workloadâ dynamisch over fysieke en virtuele servers verdelen.

* XenDesktopÂ
Virtualisatie van desktops. Ook wel Virtual Desktop Infratructure (VDI) genoemd. Een interessante groeimarkt voor de komende jaren. Â

* XenAppÂ
Het vlaggeschip van Citrix. Voorheen bekend als Presentation Server. Focus ligt op de virtualisatie van applicaties.
* NetScaler
Het aantal webapplicaties neemt toe. NetScaler is gericht op de optimalisatie van de prestaties, verhoogt de veiligheid en verbetert de beschikbaarheid van deze applicaties

Citrix Workflow Studio
Elke orkest heeft een dirigent nodig. Citrix Workflow Studio is de dirigent voor het Citrix Deliver Center. Een open systeem voor het automatiseren van regel-gebaseerde werkstromen binnen het Citrix Delivery Center. Het is gebaseerd op de Microsoft Workflow Foundation en kan eenvoudig worden geïntegreerd binnen beheeroplossingen van bijvoorbeeld HP, IBM en met name Microsoft System Center.

Wilt u ook beschikken over een dynamische Delivery Center? Het Citrix Delivery Center helpt het statische datacenter te transformeren naar een dynamische omgeving waarbij de gebruiker centraal wordt gesteld. Dit gebeurt niet over één nacht ijs. Hiervoor moet een aantal stappen worden gezet. Welke stappen dit zijn, hangt natuurlijk voor een groot deel af uw situatie. Hierover willen graag van gedachten wisselen. Neem dan contact met ons op, dan maken we een afspraak.