BouwRai


BouwRAI 2008: meer nadruk op technische oplossingen

De komende BouwRAI toont meer dan ooit concrete technische oplossingen. Maatschappelijke vraagstukken binnen de woningbouw hebben immers baat bij innovatieve producten, concepten en ontwerpen. De vele veranderingen en eisen die gesteld worden aan de bouwopgave vragen om een platform waar kennis, ervaring, concepten en producten elkaar vinden. BouwRAI 2008 speelt hierop in met een gericht inhoudelijk programma en vijf themapleinen. BouwRAI 2008, hét vakevenement voor woningbouw, vindt van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 april 2008 plaats in Amsterdam RAI.

Het ontwerpen en realiseren van woningen, wijken en de stedelijke omgeving is het aandachtsveld van BouwRAI 2008. Dat kan zowel nieuwbouw, renovatie als stedelijke herontwikkeling zijn. Daarbij wil de BouwRAI laten zien welke vernieuwende technische mogelijkheden voorhanden zijn. Om het delen van kennis en ervaringen te stimuleren is er een sterk inhoudelijk programma. Naast themagerichte seminars is er de dagelijkse Nieuwsshow met verrassende debatten en interviews.

Meer voorbeeldprojecten op beursvloer
Vanzelfsprekend zijn op de BouwRAI de succesvolle themapleinen te vinden. Zij tonen innovaties aan de hand van vijf actuele onderwerpen: Energie & Duurzaamheid, Veiligheid, Water, Wonen-Zorg-Welzijn en Inventieve Bouwoplossingen.

Nieuw voor 2008 is dat alle exposanten worden aangemoedigd door de BouwRAI-organisatie om hun meest bijzondere project op de beursvloer te tonen. Doel hiervan is bezoekers te inspireren en te laten zien hoe producten innovatief toegepast kunnen worden in projecten. Voor de meest vernieuwende projecten en producten is er de BouwRAI Innovatieprijs. Bezoekers ontvangen bovendien een catalogus waarin de beste innovaties gebundeld staan.

Gericht op besluitvormers
Bezoekers aan de BouwRAI zijn opdrachtgevers, besluitvormers en adviseurs bij gemeenten, woningcorporaties, architecten, advies- en ingenieursbureaus, bouwers, stedenbouwkundigen en ontwikkelaars. Zij vinden er leveranciers van bouwproducten, advies- en ingenieursbureaus, architecten, bouwbedrijven, ICT-bedrijven, kennisinstituten en belangenorganisaties.

Bezoekinformatie
BouwRAI 2008 is van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 april dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Bij voorregistratie via de website (vanaf februari 2008) is de toegang gratis. Meer informatie is te vinden op www.bouwrai.nl.

Amsterdam, 4 oktober 2007


---

Noot voor de redactie (