BouwRai


samenwerking urban design & bouwrai

De vakbeurs voor de openbare ruimte, Urban Design, en de vakbeurs voor woningbouw en wijkontwikkeling, BouwRAI gaan elkaar versterken. Vanaf 2010 vinden de evenementen gelijktijdig plaats. Op de komende BouwRAI 2008 komt al een voorproefje van de nieuwe combinatie met een speciaal paviljoen getiteld 'Urban Design Select'. Bedrijven tonen hier hun visies en producten voor de inrichting van de directe woonomgeving. Met deze nieuwe opzet brengt BouwRAI een completer aanbod op het gebied van de ontwikkeling van woningbouwprojecten. BouwRAI 2008 met Urban Design Select vindt plaats van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 april 2008 in Amsterdam RAI.

Inrichting van openbare ruimte is steeds duidelijker een integraal onderdeel binnen woningbouwprojecten en wijkontwikkeling. Een goed ingerichte leefomgeving draagt immers bij aan woongenot, sociale interactie en veiligheid. Dit past ook bij de nieuwe focus van BouwRAI op technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken binnen de woningbouw. Alleen daarom al is vanuit BouwRAI de combinatie logisch. Ook Urban Design wint bij de samenwerking. Nu vertonen de bezoekers aan Urban Design een grote overlap met bezoekers van de BouwRAI. Bezoekers aan Urban Design zijn vooral beslissers en beheerders bij overheid, stedenbouwkundigen, architecten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, adviseurs en aannemers van inrichtingsprojecten. Zij kunnen voortaan in één beursbezoek volledig op de hoogte raken van alle ontwikkelingen in woningbouw en woonomgeving.

Urban Design Select
Met het paviljoen Urban Design Select hoeven bezoekers niet te wachten tot 2010 voor een overzicht van die ontwikkelingen. Naast de vele aanbieders op de beursvloer gaat BouwRAI ook inhoudelijk aandacht besteden aan de inrichting van de openbare ruimte. Zo zijn er seminars op dit vlak en gaat de Nieuwsstudio dagelijks aandacht aan actuele vraagstukken binnen de openbare ruimte besteden.

BouwRAI 2008 met Urban Design Select is van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 april dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Bij voorregistratie via de website (vanaf februari 2008) is de toegang gratis. Meer informatie is te vinden op www.bouwrai.nl. Intertraffic 2008, vakbeurs voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren, vindt tegelijkertijd plaats in Amsterdam RAI.

Amsterdam, 23 november 2007


Noot voor de redactie (