dinsdagmiddag 1 april aan het Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag de oratie Culture and Politics: Post-War Healing and Reconciliation in Mozambique bij van dr. Alcinda Honwana. afz: foetsie@nieuwsbank.nl RVD/Kon.Huis nr. 34: Prinses Màxima bij oratie houder Prins Claus Leerstoel 2007-2008

PRINSES MÁXIMA BIJ ORATIE HOUDER PRINS CLAUS LEERSTOEL 2007-2008

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden woont dinsdagmiddag 1 april aan het Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag de oratie Culture and Politics: Post-War Healing and Reconciliation in Mozambique bij van dr. Alcinda Honwana.

Mevrouw Honwana is op voordracht van het Curatorium van de Prins Claus Leerstoel in Development and Equity door het ISS benoemd tot houder van de Prins Claus Leerstoel voor 2007-2008. De Prinses is voorzitter van het Curatorium.

Mevrouw Honwana, voorzitter van het International Development Centre (IDC) van de Open Universiteit in Engeland, is benoemd vanwege haar wetenschappelijke bijdragen en haar betrokkenheid bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van conflict en conflictoplossing in Afrika. Mevrouw Honwana, geboren in Mozambique, is een autoriteit op het gebied van kindsoldaten in Afrika. Daarnaast is zij specialist op het gebied van Afrikaanse jeugd in de context van globaliseringsprocessen in post-koloniaal Afrika.

De Prins Claus Leerstoel, een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, is ingesteld door de Universiteit Utrecht en het Institute of Social Studies. De leerstoel, waarvoor uitmuntende jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Cariben of de Pacific in aanmerking komen, wordt elk jaar door een andere wetenschapper bekleed.

De benoeming geschiedt beurtelings aan de Universiteit Utrecht en het Institute of Social Studies. De instellingen willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus.

Noot voor redacties (