Gemeente Schermer


Uitnodiging informatieavond 'Herinrichting N243' - Noordervaart

(13-03-2008)

De provincie wil de verkeersveiligheid op de provinciale weg N243 tussen de N242 (Alkmaar) in het westen en de Middenweg in het oosten verbeteren. De provincie wil de verkeersveiligheid op de provinciale weg N243 (Noordervaart) tussen de N242 (Alkmaar) in het westen en de Middenweg in het oosten verbeteren, door het maken van een herinrichtingsplan inclusief het aanleggen van een parallelweg aan de noordzijde van de N243 (Noordervaart)".

Het schetsplan is nu gereed om verder uit gewerkt te worden tot een Definitief Ontwerp (DO). Dit DO is de basis voor de start van alle benodigde ruimtelijke procedures en grondverwerving. Gezien de ruimtelijke beperkingen zijn er in feite maar twee mogelijke varianten:


1. Het opheffen van het kruispunt N243-Zuiderweg en het aanleggen van rotondes op de kruispunten N243-Oterlekerweg/Rustenburgerweg/Westdijk. Verder zal het huidige fietspad aan de noordzijde van de provinciale weg worden vervangen door een parallelweg voor het langzaam verkeer en bestemmingsverkeer.
2. Het opheffen van het kruispunt N243-Zuiderweg en het aanleggen van rotondes op de kruispunten N243-Oterlekerweg/Rustenburgerweg/Westdijk. Tussen de kruispunten zal de weg gelijk blijven aan de huidige situatie.

Voordat we verder gaan met het maken van een Definitief Ontwerp (DO), willen wij graag de direct aanwonenden en belanghebbenden vragen wat zij van het voorstel vinden. Wij nodigen u hierbij dan ook uit om op:


1 april 2008 om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

café/restaurant Het Schermerwapen in Stompetoren

met ons van gedachten te wisselen over dit ontwerp.

Er wordt een presentatie gegeven, waarbij de nieuwe gewenste situatie met behulp van principeschetsen en fotomontages wordt toegelicht.

De heer B.J. (Bram) Derix, tel. 023 - 514 44 06, e-mail derixb@noord-holland.nl