Gemeente Deventer

Mantelzorgavond in Colmschate

Vrijwillige zorgverleners in het zonnetje

De gemeente Deventer, het Platform Mantelzorg Overijssel en Carinova Mantelzorgondersteuning organiseren een speciale mantelzorgavond op dinsdag 1 april 2008. Gedurende deze avond worden de vrijwillige zorgverleners in het zonnetje gezet en toegesproken door wethouder Jos Fleskes. Ook krijgen de mantelzorgers een uitnodiging om lid te worden van het cluster mantelzorg. Mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom in het Hof van Colmschate in Colmschate.

De mantelzorgavond wordt aangekleed door theatergroep Topexpressie, die de mantelzorgproblematiek op een creatieve manier gaat uitbeelden. Daarnaast krijgt u informatie over mantelzorg en de inspraakmogelijkheden op het mantelzorgbeleid van de gemeente Deventer.

Cluster mantelzorg
De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is ingevoerd op 1 januari 2007 . De WMO zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving.
De gemeente Deventer vindt het erg belangrijk om inwoners van Deventer te betrekken bij de voorbereiding en uitvoering van het WMO-beleid. Ze heeft een Wmo-raad opgericht, waarin ook twee mantelzorgers zijn vertegenwoordigd.
Deze vertegenwoordigers hebben een breed draagvlak nodig. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mantelzorgers hun stem laten horen. Zij worden daarom uitgenodigd om zitting te nemen in het cluster mantelzorg. De leden van een cluster beoordelen het WMO-beleid vanuit de eigen praktijk.

Mantelzorger?
U vraagt zich misschien af: ben ik een mantelzorger? Mantelzorgers zijn zorgverleners die onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of andere hulpbehoevende zorgen. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. U bent dus ook een mantelzorger als u een hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend of kennis verzorgt.

De mantelzorgavond vindt plaats op dinsdag 1 april 2008, vanaf 19.45 uur in het Hof van Colmschate, Holterweg 104 in Colmschate.

Aanmelden
Aanmelden voor de mantelzorgavond kan tot uiterlijk 28 maart. Geeft u tevens aan met hoeveel personen u komt. Belt u met telefoonnummer: 0570 - 518185 of e-mail: a.terbraak@carinova.nl.

Publicatiedatum: 14-3-2008
Foto van een mantelzorger

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 14 maart 2008