Syntens


---

Laserevent 2008

Zelden zal op een zo directe wijze een toekomstvisie op lasertechnologie gevormd worden als tijdens het LaserEvent 2008. Gedurende het evenement, op dinsdag 1 april 2008 georganiseerd door Universiteit Twente, Syntens, M2i en het Laser Applicatie Centrum (LAC) dragen alle deelnemers (bedrijven, leveranciers en gebruikers van lasertechnologie en onderzoekers) een steentje bij aan een gezamenlijke visie die aan het einde van de dag duidelijk maakt waar lasertechnologie over vijf jaar staat.

Het programma begint met een plenair gedeelte waarin de universiteit haar visie geeft, waarna er een presentatie volgt over de voor- en nadelen van de fiberlaser versus de disklaser. In vier parallelsessies (microbewerken, oppervlaktetechnologie, laserlassen en kunststof laser-bewerken) komen een kennisinstelling, een leverancier en een gebruiker aan het woord om hun ervaringen te presenteren. Daarna gaan de deelnemers per sessie in een workshop samen een deelvisie ontwikkelen. In de plenaire afsluiting worden de resultaten per workshop gepresenteerd en kan in de daarop volgende discussie tot een gezamenlijke visie gekomen worden.

Pittige stellingen
Interessant is de inleiding van Trumpf met als onderwerp âFiberlasers of disklasers?â In welke van de twee technologieën moet een bedrijf investeren? Aan de hand van een aantal pittige stellingen zal er een discussie ontstaan die tot een antwoord moet leiden. Naast het lezingenprogramma is er een uitgebreide kennismarkt waar kennisinstellingen, leveranciers en gebruikers van lasertechnologie hun bedrijf of product kunnen demonstreren. Exposanten kunnen zich alvast vooraanmelden bij het LAC.

Universiteit Twente
Het evenement vindt plaats op de Universiteit Twente en richt zich op de gebruikers van lasertechnologie (industrie, leveranciers van laserapparatuur etc) en onderzoekers in de lasertechnologie. De grootste groep zullen de directeuren en technisch management van (mkb) bedrijven in de maakindustrie zijn.

Meer informatie en aanmelden? www.industrial-laserevent.nl