Warchild


Dag van de Vrolijkheid
Op 1 april organiseert Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid de Dag van de Vrolijkheid. Eén dag per jaar worden asielzoekerskinderen in het middelpunt gezet. Eén dag die in het teken staat van 8.000 vergeten kinderen in 40 asielzoekerscentra verspreid over Nederland.

Op 1 april wordt het pas heropende Asielzoekerscentrum in Crailo opgevrolijkt met verf, graffiti, workshops en acts. Zodat de omgeving van de nieuwe 900 bewoners vanaf die dag een stukje vrolijker en inspirerender is.

War Child ondersteunt sinds 2005 het werk van de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid financieel en met expertise. De Vrolijkheid is een netwerk van theatermakers, kunstenaars, vrijwilligers en deskundigen dat zich inzet voor een veilige en vrolijke toekomst van jonge vluchtelingen. De stichting organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in ongeveer 20 asielzoekerscentra in Nederland.

Doel van de Vrolijkheid is de kinderen nieuwe positieve ervaringen te bieden om zo hun veerkracht te versterken. In de creatieve activiteiten van De Vrolijkheid kunnen de kinderen spelen, zich uiten, hun talenten ontdekken en gewoon kind zijn. Dit helpt de kinderen om moeilijke ervaringen een plek te geven en op te groeien tot evenwichtige volwassenen.