Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 18 maart 2008

Inschrijving 24e dam tot damloop vanaf 1 april van start


- limiet van 35.000 deelnemers -

Vanaf 1 april 2008 heeft hardlopend Nederland de mogelijkheid zich aan te melden voor de Dam tot Damloop. Maximaal 35.000 startbewijzen zijn verkrijgbaar voor Nederlands grootste hardloopevenement, dat zondag 21 september 2008 voor de 24e maal plaatsvindt in Amsterdam en Zaandam. Tot en met het bereiken van de deelnemerslimiet is aanmelding mogelijk op www.damloop.nl. De organisatie van Le Champion roept iedereen op zich vanaf 1 april zo snel mogelijk aan te melden. De ervaring leert dat de deelnemerslimiet van 35.000 deelnemers elk jaar in een eerder stadium wordt bereikt. Vorig jaar werd de limiet al binnen drie weken bereikt en de verwachting is de Dam tot Damloop dit jaar nog eerder zal zijn uitverkocht. Leden van Le Champion kunnen echter tot 1 mei gegarandeerd en met korting deelnemen aan het evenement, wanneer zij voor 1 april 2008 zijn aangemeld als lid via www.lechampion.nl. Bij de Dam tot Damloop staan een 10 Engelse Mijl, een 4 Engelse Mijl en Mini Damlopen van 2,2 en 0,6 km op het programma. Aan de 10 Engelse Mijl en 4 Engelse Mijl doen jaarlijks bovendien duizenden lopers mee namens hun bedrijf bij de Dam tot Dam Businessloop, 's werelds grootste bedrijvenloop.

Sfeervol hoogtepunt
Met 35.000 deelnemers is de Dam tot Damloop het sfeervolle hoogtepunt van het wegatletiekseizoen in Nederland, dat garant staat voor enkele vaste ingrediënten, die het evenement elk jaar weer tot een succes laten uitgroeien. Traditioneel starten de deelnemers aan de 10 Engelse Mijl vanaf de Prins Hendrikkade vlak bij het Centraal Station in Amsterdam, waarna ze na de IJ-tunnel aangemoedigd worden door een uitbundige menigte en meer dan dertig opzwepende bandjes langs het parcours in Amsterdam-Noord. De climax wordt bereikt in Zaandam alwaar 150.000 toeschouwers samenstromen op de Zuiddijk, de Zaandamse Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat. Naast de vele recreanten bevinden zich uiteraard een aantal topatleten van wereldformaat aan de start. Zo won de wereldkampioen halve marathon Zersenay Tadesse uit Eritrea afgelopen jaar de 10 Engelse Mijl bij de mannen en liep Lornah Kiplagat het jaar ervoor in Zaandam een wereldrecord bij de vrouwen.

Lopen voor het goede doel
In navolging van het succes van vorig jaar staat de Dam tot Damloop ook nu weer in het teken van het Dam tot Dam Goede Doelen Project. Vorig jaar werd maar liefst een half miljoen euro bij elkaar gelopen voor bijna dertig goede doelen, waaronder War Child, KiKa, Nederlandse Hartstichting en vele andere. Deelnemers kunnen zich bij de Dam tot Damloop voor een van de goede doelen teams aanmelden, waardoor ze niet alleen een prachtige prestatie leveren, maar ook kunnen bijdragen aan het welzijn van minder bevoorrechte mensen. Voordeel is bovendien een gunstige startpositie en veel van de goede doelen worden tevens gesteund door bekende Nederlanders, die als ambassadeur tijdens het evenement aanwezig zullen zijn.

Dam tot Dam Businessloop grootste ter wereld
De Dam tot Dam Businessloop was met 25.000 deelnemers in 2007 het populairste onderdeel van de Dam tot Damloop en is daarmee in haar soort nog steeds de grootste in de wereld. Veel bedrijven hebben van hun deelname een traditie gemaakt en opvallend is dat elk jaar ook weer nieuwe bedrijven de weg naar de Dam tot Damloop weten te vinden. Bedrijven besteden veel aandacht aan het bewegen. Gezamenlijk bewegen en voorbereiden op de Dam tot Damloop is populair. Inschrijven voor de Dam tot Dam Businessloop is ook vanaf 1 april op www.damloop.nl mogelijk tot en met het bereiken van de deelnemerslimiet. Er zal ook dit jaar een VIP-Businessdorp worden opgezet, waar deelnemers van bedrijven elkaar kunnen ontmoeten.

Noot voor de redactie (