Gemeente Assen


Gevonden / verloren voorwerpen va. 1 april in het Stadhuis

18 maart 2008

Hebt u een voorwerp gevonden? Bijvoorbeeld een portefeuille of een mobieltje. Dan moet u uw best doen dit weer aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Als u niet weet wie de eigenaar is, moet u aangifte doen. Niet meer, zoals u gewend bent bij de politie, maar vanaf 1 april aan de informatiebalie van het Stadhuis. U kunt ook de beheerder van het gebouw of vervoermiddel waar de vondst is gedaan, op de hoogte brengen. U mag het voorwerp, na aangifte, ook zelf in bewaring nemen. Wel bent u dan verplicht het voorwerp in de staat zoals u het gevonden hebt, terug te geven aan de eigenaar als die zich meldt.

Iets verloren
Hebt u een voorwerp verloren? Dan kunt u vanaf 1 april aan de informatiebalie van het Stadhuis daarvan aangifte doen. Indien het voorwerp bij de gemeente dan wel bij de vinder in bewaring is, dient u aan te kunnen tonen dat het voorwerp van u is. Bijvoorbeeld door het te beschrijven. Als er sprake is van een match krijgt u het voorwerp terug.

In bewaring
Voor de meeste voorwerpen die in bewaring zijn genomen, geldt dat de eigendomsrechten van de eigenaar na twaalf maanden vervallen. De vinder kan het voorwerp, indien hij of zij het niet zelf in bewaring heeft genomen, na die periode ophalen. Daarvoor heeft de vinder een maand de tijd.

Heeft u vragen dan kunt u bellen naar 0592 - 366911.