Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vergadering commissie Bloemhof-Noordereiland 1 april 2008

Dinsdag 1 april 2008 vergadert de commissie Bloemhof-Noordereiland vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Agenda

1. Opening en vaststellen agenda door voorzitter
2. Mededelingen

3. Vragenhalfuur
Gelegenheid voor bewoners en commissieleden om vragen te stellen. De vragen dienen vooraf bij de griffie te worden aangeleverd.
4. Verslagen en Besluitenlijsten
Het verslag en de besluitenlijst van de gezamenlijke commissievergadering over Jeugdveiligheidsactieprogrammas van 24 januari jl. en van de vergadering van de commissie Bloemhof-Noordereiland op 7 februari jl. worden ter vaststelling voorgelegd.

5. Stand van zaken Jan Eleveld
Op verzoek van commissielid Van Vliet is dit onderwerp geagendeerd. Naar aanleiding van de recente beplanting van het Jan Elelveld door bewoners heeft hij een aantal vragen aan het Dagelijks Bestuur. Portefeuillehouder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven.

6. Knelpunten Noordereiland
Tijdens de vorige commissievergadering is besloten om de onderwerpen overlast horeca en geluidsoverlast tram Erasmusbrug door te schuiven naar deze vergadering. Ook zal er gesproken worden over invalidenparkeerplaatsen bij de Koopvaardijhof. Portefeuillehouder Baruch is uitgenodigd om een toelichting te geven.

7. Participatie bewoners Noordereiland
Dit onderwerp is geagendeerd door commissielid Van Vliet. Hij heeft signalen ontvangen van onvrede onder bewoners over zaken als langslepende knelpunten, de situatie rond het Jan Eleveld en de afhandeling van brieven. Portefeuillehouder Baruch is uitgenodigd om een toelichting te geven en eventuele vragen te beantwoorden.
8. Herstructurering Putsebocht
Het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) heeft bewoners op de hoogte gebracht van plannen voor herstructurering rond de Putsebocht. Op verzoek van commissielid Van Lent is dit punt geagendeerd. Hij heeft een aantal vragen voor het Dagelijks Bestuur over deze plannen, het participatieproces en de rol van de deelgemeente. Portefeuillehouder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven.

9. Leegstand Bloemhof
In 2007 heeft de commissie meerdere malen aandacht besteed aan leegstand in Bloemhof. Op verzoek van commissielid van Vliet is dit onderwerp geagendeerd. Hij heeft een aantal vragen en suggesties voor het Dagelijks Bestuur over de mogelijke aanpak van deze leegstand. Portefeuillehouder Yesildal is uitgenodigd om een toelichting te geven.

10. Rondvraag en sluiting

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

Voor de volledige stukken kunt kijken onder het kopje "Politiek/bestuursinformatie" BIS