Bouw 28 appartementen bij Westerstein nu officieel van start

25/03/2008 11:36

Stichting Vestia Groep

Op dinsdag 1 april viert Vestia Rotterdam Hoogvliet, samen met de aannemer, deelgemeente, toekomstige bewoners en overige betrokkenen, de officiële bouwstart van de 28 nieuwbouwappartementen bij Westerstein, Puitstraat 101, Hoogvliet. Drie toekomstige bewoners voeren de officiële handeling uit. Deze vindt plaats op de bouwplaats, naast de parkeerplaats van Westerstein. Voor genodigden is er een kleine receptie in Westerstein.

Het gaat om een bijzonder project dat dicht bij het bestaande Westerstein wordt gebouwd. De toekomstige bewoners van de nieuwbouw kunnen straks ook gebruik maken van alle voorzieningen in Westerstein. Ze kunnen de recreatiezaal gebruiken, meedoen aan activiteiten etc. Ook kunnen de bewoners gebruik maken van de 24-uurs zorg die Zorggroep Rijnmond gaat aanbieden in Westerstein.

De verwachting is dat het gebouw wordt opgeleverd in het voorjaar van 2009.

Wonen en zorg
Maatschappelijk ondernemen is een van de drijfveren van Vestia. Maar als het gaat om wonen en zorg, gaan we graag nog een stap verder. Daarom nemen we initiatieven voor een gezamenlijke aanpak van kwetsbare groepen in de samenleving. Zoals ouderen met een zorgvraag, lichamelijk en verstandelijk beperkten, (ex) verslaafden, (ex)psychiatrische patiënten en dak- en thuislozen. Op verschillende niveaus zoekt Vestia naar eigentijdse oplossingen die aansluiten bij de woonwensen van deze mensen. Door aanpassing van bestaande woningen, levensloopbestendige nieuwbouw en het ontwikkelen van speciale woonzorgconcepten. Maar altijd ook door samen te werken met zorg- en welzijnsinstellingen.

Over Vestia
Vestia Rotterdam Hoogvliet is een van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.