Ecofys

PERSUITNODIGING 1 APRIL 2008

Minister Eurlings onthult 1 april compacte brandstofceltoepassing van Ecofys
Op 1 april aanstaande onthult minister Camiel Eurlings van Verkeer & Waterstaat het prototype van een informatiewagen met compact brandstofcelsysteem. Deze innovatie brengt het grootschalige gebruik van brandstofcellen als schone en stille generator van elektriciteit een belangrijke stap dichterbij. De onthulling vindt plaats tijdens de Intertraffic beurs in de RAI Amsterdam. Ecofys ontwikkelde het werkende prototype in samenwerking met Brinkmann & Niemeijer, JD Nederland en Voller Energy voor Rijkswaterstaat.

Goede samenwerking, snel resultaat
`Wij zijn er trots op dat wij een half jaar na opdrachtverlening al een werkend prototype kunnen demonstreren aan de minister' aldus Freerk Bisschop, chairman board Ecofys. `Innovatie en realisatie staan bij ons hoog in het vaandel. Met dit project bewijzen wij dat we de ideeën én het juiste netwerk hebben. Samen met onze partners realiseren wij onze missie `een duurzame energievoorziening voor iedereen'.

Compact brandstofcelsysteem biedt nieuwe toepassingsmogelijkheden Het innovatieve brandstofcelsysteem maakt gebruik van een kleinschalige reformer die ter plekke waterstof produceert uit LPG. Zo wordt de aanleg van ingewikkelde infrastructuur voor het transport en de opslag van waterstof vermeden. Volgens Jaap Lankhaar van Brinkmann & Niemeijer: 'Het ontwikkelde brandstofcelsysteem is zeer compact en sluit aan bij bestaande infrastructuur door het gebruik van het, ook nog relatief goedkope, LPG. Het prototype illustreert op korte termijn de mogelijkheden van brandstofcellen voor gebruik op boten, portacabins en generatoren op bouwlocaties.'

Uitnodiging onthulling prototype
Ecofys en haar projectpartners nodigen u graag uit voor de officiële onthulling van de informatiewagen met compact brandstofcelsysteem. De onthulling op de stand van JD Nederland (standnummer: 07.412) vindt plaats op 1 april aanstaande van om 11.20 uur. Het prototype wordt onthuld door minister Eurlings van Verkeer & Waterstaat. Er zijn experts van alle partijen aanwezig voor toelichting en het beantwoorden van vragen.